Това, което стана днес е най-важният въпрос, по който да

...
Това, което стана днес е най-важният въпрос, по който да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Днес видяхме как един диктатор си взе от съседна страна територия с размерите на България

„ Това, което стана през днешния ден е най-важният въпрос, по който да се произнесете в неделя. И в светлината му да вземете решение по какъв начин да гласувате. Днес видяхме по какъв начин един деспот си взе от прилежаща страна територия с размерите на България. Ако Путин го направи безнаказано, всеки ще може да направи същото “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов в онлайн послание в последния ден от предизборната акция. То е направено малко, откакто Путин анексира територии от Украйна.
Ето и целият текст на изказването му:
„ Видяхме по какъв начин Путин просторно изясни, че войната не е сред него и Украйна, а против интернационалния ред и Запада. Войната е цивилизационен конфликт по желание на Путин против тази цивилизация - нашата, на България и нашия метод на живот.
Днес видяхме по какъв начин Путин завоалирано още веднъж размаха опасността за приложимост на нуклеарно оръжие. Той сподели, че бомбардировките в Хирошима и Нагасаки са казус, явно намеквайки за допустима приложимост на тактическо нуклеарно оръжие в нашия район.
Тази опасност, тази нова действителност, в която се намираме, е главният въпрос, по който ще би трябвало да се произнесете в неделя. Призовавам да излезете и да се произнесете.
Ще ви кажат, да не приказваме за геополитика. Да обитаваме в изтласкване на тази действителност, да не мислим за нея, да забравим за нея. Това няма да помогне.
Ще ни кажат да се снишаваме, да бъдем във в действителност неутралитет по отношение на Русия, да се предадем авансово. Това също няма да помогне.
Когато стартира да се постанова правото на мощния, законът на джунглата - снишаването, подличкият неутралитет няма да помогне. Ще чуете претенции за мир - измамлив мир няма да помогне на България.
Въпросът е по какъв начин да защитим България, по какъв начин да защитим нашата непоклатимост, нашия метод на живот и нашата стопанска система.
Ще ви кажат да се страхувате, само че страхът е доста неприятен консултант. Да, ще бъде мъчно, тази война няма да свърши скоро и тя може да ескалира. Да, тя ще продължава да провокира всевъзможни резултати върху нашия живот, стопанска система и енергетика.
Няма потребност да се опасяваме, да се снишаваме, да се вършим, че не виждаме, не би трябвало да да капитулираме авансово. Има потребност са стегнем, да си стегнем страната, да си стегнем институциите, службите за сигурност, защитата и стопанската система. И по този начин ще се оправим и ще излезем по-силни от всичко това. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР