Това, което смятам да предложа, са изменения в Наредба Н-18,

...
Това, което смятам да предложа, са изменения в Наредба Н-18,
Коментари Харесай

Финансовият министър с извънредна новина за горивата


" Това, което считам да предложа, са промени в Наредба Н-18, по-известна като Наредбата за касовите апарати, с които ще задължим всеки един търговец на дребно на горива, когато издава фискален бон, да показва на обособен ред акциза, Данък добавена стойност и цената на горивото без данък и Данък добавена стойност. Можем да отидем и по-напред, като включим в касовата записка и изтъкване на комерсиалната надценка на горивата ", изясни Горанов пред bTV.

Според него тази мярка ще способства за по-голяма бистрота в ценообразуването на горивата в страната ни. Горанов смята, че с тези законодателни промени претенциите и терзанията на хората дали пазарът работи или има негласни съглашения или картел, ще бъдат по подобен метод показани в касовата записка, че всеки човек ще може да съпостави ценообразуването на горивата у нас с това в други страни членки на Европейски Съюз или в страни производители на нефт.

" Ще посочим в касовата записка какъв брой е за страната и какъв брой е за търговеца от цената на горивата “, изясни концепцията финансовият министър. Той уточни, че такава процедура към този момент има, да вземем за пример във фактурите за тока или за топлинната сила има подробна разбивка на ценообразуването. Владислав Горанов сподели още, че акцизът върху течните горива в България е най-ниският вероятен, съгласно европейския правилник.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР