Това, което ще препоръчам, е да бъде дадено нещо, с

...
Това, което ще препоръчам, е да бъде дадено нещо, с
Коментари Харесай

Димитър Стоянов призова за внимателно даване на военна техника на Украйна

Това, което ще препоръчам, е да бъде обещано нещо, с което да не бъдат редуцирани качествата на българската войска. Имаме военновременно формирование, мирновременно формирования и нужният ресурс от техника, която би трябвало да поддържаме.

Toва разяснява служебният боен министър Димитър Стоянов пред публицисти в Народното събрание, откакто депутатите от две комисии одобриха да се изпрати военна помощ в Украйна, както и утвърждения план за нов капиталов разход за придобиване на вторите осем изтребители F-16.

Той посочи, че това, което е належащо, армията ни ще го има, тъй че да се подсигуряват конституционните отговорности. Трябва да бъдем деликатни при даване на съответна военна техника, да не губим качества, прикани Стоянов.

Военният министър акцентира, че тежко въоръжение, желано от Украйна, мъчно бихме дали заради простата причина, че ще загубим съответни качества.

Той изясни, че с изключение на придобиването на още осем изтребители F-16, ще получим въоръжение въздух-земя и въздух-въздух.

Димитър Стоянов дефинира като лъжа изказванията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за закупуването на изтребители „ Грипен “ посредством нов капиталов план. В последна сметка ние имаме план за капиталови разноски, които са минали през Народното събрание и подобен е за придобиване на многофункционален транспортен съд, даде образец военният министър.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР