Това, което се вижда, е погром на външно министерство и

...
Това, което се вижда, е погром на външно министерство и
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Това, което се вижда, е погром на външно министерство

Това, което се вижда, е разгром на външно министерство и срам за българската външна политика. Това сподели Георги Кадиев от „ Левицата " в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Според него дейностите на външния министър Стефан Димитров са неприемливи. „ Не може в действителност три дни външният министър да не си подвига телефона. И не просто да не го подвига, а да е изключен. Не може да произнася тирада, при която трансформира радикално българската политика за Украйна. Българската позиция постоянно е била, че ние оказваме помощ на Украйна във боен смисъл, в политически смисъл, в случай че Украйна реши да кандидатства за интернационалните организации - Европейски Съюз и така нататък в стопански и филантропичен смисъл. В тази тирада се говореше единствено и само за филантропична помощ. Той няма право на това нещо ", акцентира Кадиев.

Това, което е направил министър председателят Главчев, също е неприемливо. „ Не може да назначиш двама зам.-министри зад тила на министъра, до момента в който той си е взел три дни отпуска и е отпътувал за Черна гора. Не може в границите на една седмица да сменяш трима външни министри ", сподели още Кадиев.

По мотив предлагането Даниел Митов да оглави Министерство на външните работи, Кадиев сподели, че предлагането е неуместно. „ Външният министър в действителност прави изборите зад граница. Как политическо лице ще ги провежда почтено? ", разяснява той.

Димитър Главчев също няма да се оправи с позицията на външен министър.

Промените в Конституцията по думите му са направени нескопосано. „ Те плануват 12 души да станат министър председател. Всички 12 позиции са хора, които са избирани от Народното събрание на съответната позиция. Христо Иванов даваше образец с Гърция, където са единствено 3 позиции и там президентът е още по-ограничен, добре, само че в Гърция са трима съдии, нито един от тях не е определен от Народното събрание. Вероятността да бъдат политически лица е доста по-малка, в сравнение с е в нашия случай. На процедура всички 12 лица са политически и явно, че контактите им няма по какъв начин да са неутрални. Не мисля, че министър председателят Главчев ще се оправи и с поста на външен министър. Той няма да има време, а няма и никакъв опит. Той го прави, тъй като стигнахме до тази обстановка. В момента върви някакво заяждане сред Главчев и президента, в което нито една страна не желае да отстъпи. "

Скандалът към митниците е избирателен, само че няма пушек без огън, добави той. Промените в Агенция „ Митници " Петя Банкова по думите му демонстрират непросветеност и некадърност за ръководство. Направените от нея назначения са на непрофесионалисти. „ Започнаха да сменят този и оня, на „ Калотина " върнаха човек, който е бил задържан преди две години, в София-град смениха шефа. Вече влизат и на долните равнища - началник на промяна, на граничен пункт. Очевидно се вършат неща, които нещо гласят. Дали е контрабанден канал, както се твърди, или е друго, само че на мен по-скоро ми наподобява на това ", разяснява Георги Кадиев.

Най-големият източник на корупция не е Агенция „ Митници " или Национална агенция за приходите, а еврофондовете, уточни Кадиев.

Българска национална телевизия, „ Говори в този момент "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР