Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския

...
Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Това е най-унизителното състояние на българския парламент

Това, което се видя през днешния ден, е най-унизителното положение на българския парламент, откогато той съществува.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова във връзка на напрежението и конфликтите сред депутати от Движение за права и свободи и " Възраждане " в пленарната зала.

 

" Българска социалистическа партия оставаме единствената опция на това, което виждате вътре. Не можем да бъдем част от хулигански прояви, оскърбление на Народното събрание и налагане на тирания ", безапелационна бе Нинова.

 

" Обръщаме се към Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, това ли ви е евроатлантическият живот в България? Това ли е европейски парламент? Това са главните виновници да се случи това, което видяхте през днешния ден. За нас това е налагане на тирания на болшинството, пълзящ фашизъм. Ние не можем да участваме в това. Да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони. Българската социалистическа партия е сериозна партия и не взе участие в такива неща.

Погледнете обратно в годините и ще видите, че Движение за права и свободи и националистите с такава реплика на конфликти постоянно се помпат едни други и се подвигат едни други. Така подвигаха Волен Сидоров и имитираха опълчване, по този начин вършат и през днешния ден. Това, което прави " Възраждане ", е реплика. Защото те, в случай че желаеха в действителност да се приключи съвещанието или да вземат присъединяване в дебата, можеха да се изкажат. Какво вършат вътре? ", сподели Корнелия Нинова.

" Изобщо не става въпрос за опозиционна активност. За нас огромният въпрос е диктатурата, която постанова болшинството и пълзящият фашизъм. Като почнем от паметника и свършим до това, което през днешния ден се случва. За пет минути, без изявление, за следващ път предадоха българския народен интерес със законопроектите, които гласоподаваха в региона на енергетиката. За пет минути демонстрираха своята неплатежоспособност, непросветеност и продажба на българския народен интерес, като сами се отхвърлиха от таксата, която вкараха, тъй като нито могат да съберат тези пари от съветския газ. И сами в този момент си вършат корекция на поправката, тъй като блокираха България по пътя към Шенген с глупавите си и изменнически решения по отношение на българския народен интерес. Единственият излаз от това, което се случва тук, е оставка на това болшинство, което постанова тирания, постанова фашизоидни способи на работа. Оставка на това болшинство, с цел да се успокои страната и да тръгне напред по различен метод ", уточни още водачът на Българска социалистическа партия.

 

Нинова засегна и тематиката за Паметника на Съветската войска.

 

" Инспекторатът към Министерство на културата се е произнесъл, че това срутване е нелегално. Там написа, че неотложно би трябвало да бъде спряно. Този документ е прикрит от цяла България и продължава варварското рязане на Паметника на Съветската войска. Това е жестоко нарушение на законите. Това желае някой да носи наказателна отговорност. Няма да оставим това по този начин. Отрязаните елементи от паметника още стоят там – долу на плочките. Предварително е трябвало да се вземе решение къде ще се местят по-късно рязане.Абсолютно тъпчене на законите, дивотия и безчовечие е това, което се случи с паметника. Сигнализирали сме към този момент българската прокуратура. Ако би трябвало, ще сигнализираме интернационалните институции. Нали бяхте за правова страна, господство на закона, за правосъдна промяна? Погазвате всички закони, газите Конституция, закони и българския народ. Единственият излаз от тази работа е да си ходите. Всеки ден става по-лошо и по-лошо ", сподели водачът на социалистите.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР