Това, което се случва във външно министерство е безпрецедентно в

...
Това, което се случва във външно министерство е безпрецедентно в
Коментари Харесай

Бойко Ноев: Шенген е изключително политически въпрос

" Това, което се случва във външно министерство е невиждано в нашата история. Никога до момента чиновниците не са били докарвани до състояние да търсят отбрана на своите професионални права посредством ефикасни протестни дейности. Това значи едно огромно проваляне на българската страна ", съобщи пред Българска национална телевизия специалистът по национална сигурност и някогашен министър на защитата Бойко Ноев.

" Външната функционалност на страната не са коктейли, срещи и фотоси пред камери. Това е ежедневна, извънредно напрегната активност, която изисква съществени знания, старания, познавания на езици. Така че отношението към нашите дипломати и чиновници на министерството е незаслужено и те са в цялостното си съображение да търсят своите права ", разяснява Бойко Ноев.

По отношение на присъединението на България към Шенгенското пространство, Бойко Ноев съобщи, че страната ни е изпълнила всички условия да бъде част от Шенген.

" Една страна членка на Европейски Съюз да бъде част от Шенгенското пространство е една от формите, един от индикаторите за цялостна интегрираност в европейските структури, дружно с еврото, с общата валута. Тези два фактора - Шенген и еврото, всеки един поотделно и двата дружно придават комплектност на процеса на европейската интеграция. Шенген е извънредно политически въпрос ", сподели Ноев.

Очаква се на следващия ден Нидерландия да вземе решение за България в Шенген

По думите му отношението към България е извънредно незаслужено.

" Нидерландия е страната, която незаслужено по политически и някои личностни аргументи стопира участието на България и Румъния в Шенгенското пространство ", добави Бойко Ноев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР