Това, което се случва в ЦИК, е пряк резултат от

...
Това, което се случва в ЦИК, е пряк резултат от
Коментари Харесай

Ясна е цената на допълнителните машини за гласуване

Това, което се случва в ЦИК, е директен резултат от тази истерична десетдневка в 45-тия парламент. Така изясни изказванията за различия в комисията изборният специалист и член на ЦИК Димитър Димитров пред Българска национална телевизия. 

По думите му, към 7-8% от хората, които гласоподават в секции с по-малко от 300 гласоподаватели по лист, ще гласоподават с хартиени бюлетини. Той увери, че това е доста дребен дял.

В гласуването с машина има доста противоречиви детайли, счита Димитров.

В Конституцията е записано, че би трябвало да имате равно изборно право. Как да бъде равно, в случай че достъпът до него е друг, разяснява Димитров.
 До 5 минути на човек за гласоподаване с машина, по-късно устройството се изключва До 5 минути на човек за гласоподаване с машина, по-късно устройството се изключва
До 5 минути ще има всеки гласоподавател, с цел да гласоподава с машина. Ако не е съумял за това време да се оправи, устройството ще се изключи. Това...

Никой не може да изключи механически блокажи на устройствата и тогава ще се употребяват хартиени бюлетини, изясни той.

Той изясни, че разногласията сред ЦИК и " Сиела Норма " още не са завършили, защото ЦИК още не са заплатили цената на услугата, която са получили. " Между другото ние непосредствено се опитахме да контактуваме със " Смартматик ", изясни Димитров.

Около 4200 лева е цената на численост от о, добави Димитров.

Очакванията му са, че бъдещото 46-то Народното събрание ще има малко повече време и да се заеме по-системно с решаването на въпросите за машинното гласоподаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР