Това, което се случва в момента в света, е толкова

...
Това, което се случва в момента в света, е толкова
Коментари Харесай

Андрей Велков: Това, което се случва в момента по света, е толкова страшно, че не могат да го измислят и най-големите психопати писатели

Това, което се случва сега в света, е толкоз ужасно, че не могат да го измислят и най-големите психопати писатели. Това сподели в предаването " Сториборд “ с водещ Благой Иванов по Радио " Фокус “ писателят Андрей Велков. Той е създател на " Български психар “ и " Ерата на суматохата “.

С жанра комичен филм на ужасите той дефинира акцията за локалните избори, а като образец за непрестанен филм на ужасите, в който всички вземат участие – политиката. " Аз съм маркетолог и политолог и знам неща от кухнята. Затова ужасът във филмите и в литературата не може да доближи ужаса в действителния свят “, счита той.  

Разказа, че сега работи по политическа ирония, като тя обгръща интервала от 2001 година до наши дни. " Ще опиша за какво благата ни татковина е подобен филм на ужасите, само че през гледната точка на негативните герои. Ще гледаме през очите на няколко злодеи по какъв начин тъкмо са се случили нещата “, изясни писателят.

По мотив идния Хелоуин, Андрей Велков и водещият показаха няколко кино лентата на ужасите, на които ценителите на този вид кино би трябвало да извърнат внимание.  

" Ритуалът “ е акомодация по книга в жанр езически хорър. Филмът споделя за група туристи, които се изгубват в шведската пустота и се срещат с полубожество, " което има много забавни хранителни привички “, изясни Андрей Велков.  

Той предложи мощно и хоръра " 30 дни нощ “. " Това е същински вампирски филм, който е акомодация по комикс. Режисьорът е Дейвид Слейд, който има и спорни филми в кариерата си “, добави писателят.

Благой Иванов пък предложи хелоуинския хорър " Черна беритба “ на същия режисьор. Гостът обърна внимание и на " Nope “ на режисьора Джордан Пийл, който дефинира като комбинация от хорър и фантастика.  

Според Андрей Велков " Смъртоносен небосвод “ е наложителен филм за всеки познавач на филмите на ужасите. " Всъщност " Смъртоносен небосвод “ е филм, който смесва научната фантастика с един съвсем демонски хорър и малко припомня на нещо като " Хелрейзър “ в Космоса “, добави Благой Иванов.

Задължителен сериал за всички фенове на хоръра съгласно Андрей Велков е " Аш против Злите мъртви “ на Сам Реми. Обърна внимание и на някои от сезоните на " American Horror Story “ и на сериала " Зло “, който показва битката сред положителното и злото.

И двамата мощно предложиха сериалите на режисьора Майк Фланаган, изключително " The Haunting of Hill House “. " Той по този начин подвигна летвата с този сериал, че самичък не може да се стигне. Във всеки негов сериал има няколко момента на чиста талантливост – речи или подиуми, които си костват “, разяснява Андрей Велков.

" Всичко, което Майк Фланаган е правил, ми бледнее пред " The Haunting of Hill House “ по Шърли Джаксън. Това беше първият сериал, с който избухна. Преди това той е правил филми, само че това беше нещо, с което той се затвърди като име. Наистина този сериал е безспорен шедьовър. Всичко останало е обичайно, само че не на това равнище “, сподели Благой Иванов.

Той предложи и " The Fall of the House of Usher “, който е основан на разнообразни творби от Едгар Алан По. Режисьорът ги интерпретира в общата история на семейство Ъшър, изясни водещият.  

Сериалът " Midnight Mass “ пък е доста мощно повлиян от Стивън Кинг. " Midnight Mass беше една добра трактовка за дребното сплотено общество, което стартира да се разяжда от вътрешната страна, защото някакъв външен фактор идва и го покварява, което е доста Стивън Кинг миг “, сподели Благой Иванов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР