Това, което се случва в момента в българския политически живот,

...
Това, което се случва в момента в българския политически живот,
Коментари Харесай

Трифонов призова за референдум за свикване на Велико народно събрание, което да реши дали България да стане президентска република

Това, което се случва сега в българския политически живот, е безспорен водевил.

Не, не е водевил – това е някаква българска жалка нелепост. Всички знаят, че няма по какъв начин да стане държавно управление, само че всички, като някакви доста неприятни артисти, играят този презрян спектакъл, че все едно държавното управление е единствено на една ръка разстояние.

Обвинения, обиди, обещания, неистини, шарлатании и всякаква позьорщина, единствено и единствено да оставят усещане, че правят работа и отговорно и загрижено ще оправят нещата, рецесиите, и ще управляват този измъчен български народ.

И, несъмнено, медиите зорко снимат целия този спектакъл на парадокса, канят до болежка познатите политически анализатори, те умно изясняват по какъв начин стоят нещата и всичко е както би трябвало. Разбира се, значимият въпрос е кой има вяра на цялата тази история и на кого му пука. Естествено, в случай че аз бях в Народното събрание, за всичко щях да съм отговорен аз. Но не съм. Така че аз не съм значим. И за положително или за неприятно съм просто фен.

И като споделих “зрител ” се сетих, че може би това, което гледаме е някаква доста скъпа, шумна и специфична политическа новогодишна стратегия. Вежди Рашидов е Дядо Коледа, Десислава Атанасова – Снежанка, а Кирил Петков и Асен Василев, тези дребни палави шарлатани, са седемте джуджета. И за какво са единствено две? Е, по какъв начин за какво – тъй като немаме хора.

Само че това не е новогодишна стратегия, а обективната истина за българския политически живот. И от ден на ден се увещавам, че би трябвало да пристигна горският и да постави ред в гората, като направи референдум за привикване на Велико национално заседание, което да реши дали България да стане президентска република. И с цел да няма новогодишни измислици – като споделям “Горският ”, имам поради суверена, българина, българския народ или както там го назовава всеки един от нас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР