Това, което се случва в живота ни в последните месеци,

...
Това, което се случва в живота ни в последните месеци,
Коментари Харесай

Бойко Атанасов: Конституцията се моделира от хора, които не разбират какво е това

Това, което се случва в живота ни в последните месеци, е плод на някаква насъбрана случайност, отнесена към края на този девет месечен времеви небосвод, който се бе дало държавното управление на Денков. Очаквах да се случат необикновени неща и те се случиха. В момента виждаме по какъв начин се размахват протоколи от разпити по Наказателния кодекс в разнообразни медии. Това за мен е много смущаващо и притеснително.

Това разгласи Бойко Атанасов, следовател в Софийска градска прокуратура.

„ Прокуратурата към този момент явно е политически състезател без значение кой е на върха. Няма значение кой е основният прокурор, тъй като офицерите под него са едни и същи. Видяхме ги в Народното събрание по какъв начин се замерват с протоколи от разпити. Това е нещо ново, само че за каква правосъдна промяна приказваме, откакто се вадят фотоси от телефони, които са конфискувани по Наказателно-процесуален кодекс. Нямаме промени в КОНПИ, в прокуратурата и всичко това се прави с една цялостен – да не се трансформират нещата и се прави добре. Вадят се неща дотолкоз, доколкото разрешават силите, тъй като в тази ситуация задачата оправдава средствата. И един момента виждаме хора, които занимават цялото общество със личното си оцеляване. Това изобщо не ми е прелестно “, добави Ангелов.

„ В момента ние работим по един Наказателно-процесуален кодекс, който не е реформиран от живково време – имаме още поемни лица, например… Ссвидетели сме на това, че Конституцията се моделира от хора, които не схващат какво е това. Но това си има предистория. През 2015 година по самодейност на Христо Иванов – министър в кабинета на Борисов, са признати текстове, които ззабраняват на прокурори, на следователи, на чиновници на Министерство на вътрешните работи, чиновници на въоръжените сили да се претенденти за депутати. Това са хора, които схващат от правосъдни промени, а те нямат право да са депутати. В Народното събрание имаме хора на изкуството – нищо персонално и те си схващат от работата, само че не могат да вършат промени по какъв начин да се ползва законът. Хората сме жертва на този модел, дано го разберем “, безапелационен беше юристът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР