„Това, което се случва сега с налагането на санкции от

...
„Това, което се случва сега с налагането на санкции от
Коментари Харесай

Руслан Стефанов: САЩ ще започнат сериозно да използват инструменти за предотвратяване на корупцията

„ Това, което се случва в този момент с налагането на наказания от страна на Службата за надзор на задграничните активи към Министерството на финансите на Съединени американски щати на три български лица за забележителната им роля в корупцията в България, е извънредно сериозен сигнал по отношение на България и по отношение на нашите европейски сътрудници, то включва наказания по световния закон "Магнитски ", като и самото министерство на финансите означи, че това е най-големият случай на лица, които по едно и също време са оповестени като глобени за корупция в световен мащаб “, разяснява в „ Преди всички “ Руслан Стефанов, шеф на икономическата стратегия в Центъра за проучване на демокрацията.
"САЩ ще стартират съществено да употребяват принадлежности за попречване на корупцията, която е един от най-съществените детайли за нарушение на човешките права ", уточни още пред БНР Стефанов.

"Тези наказания демонстрират неспособността на формалните български институции да се оправят с сходни случаи и по тази причина се стига до тези дейности. Но не очаквайте да има някакви спомагателни мнения отвън прессъобщението от страна на Министерство на финансите на Съединени американски щати, само че това, което сигурно знаем е, че вътре се загатва за схеми, в които е употребявано името или назначението на основния прокурор... ", сподели още Руслан Стефанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР