"Това, което се случва с "Панорама", е позор. Правихме апел

...
"Това, което се случва с "Панорама", е позор. Правихме апел
Коментари Харесай

Бетина Жотева след поредния екшън: Това, което се случва с "Панорама", е позор

"Това, което се случва с "Панорама ", е срам. Правихме зов да не се настройват хората против публицистите. Не може гостите в "Панорама " да бъдат замеряни с яйца, тъй като показват позиция.

Това поставя ужасно леке върху тези, които настояват, че се борят за свободни медии. Не е прочут момент на протестиращите ". Това сподели ръководителят на Съвета за електронни медии Бетина Жотева по Българска национална телевизия.

"Резолюцията на Екологичен потенциал е партиен документ, написан от партийни функционери, който преследва партийни дивиденти и евентуално ще ги получи. В Европейски Съюз има 8 контракти, по които действа и в нито един от договорите на Европарламента не са дадени юридически права и една от аргументите е че тези резолюции се пишат от партийни хора, а не от специалисти ", сподели още тя.

"Беше потискащо разискването на тази резолюция - имаше 40 души в залата, не беше горделивост. Аз не искам да разясня този документ ", разяснява Бетина Жотева.

Тя добави, че отчетът на Европейска комисия би трябвало да се чете буквално. "Каквото е написано за положението в медиите в България е правилно. Съвет за електронни медии е самостоятелен, имаме невисок проблем по отношение на риска за самостоятелност, тъй като Съвет за електронни медии е конституиран от две институции - Народното събрание и президента. Начинът, по който е написан в закона е прозорливо заложено като един от най-демократичните принадлежности ", изясни ръководителят на Съвет за електронни медии.

Според нея собствеността на медиите се употребява като форма на напън върху публицистичната политика и самите публицисти ". В последна сметка законът е налице, България несъмнено е единствената страна, която има закон за това ", сподели още тя.

"Друг проблем са дребните медии в провинцията където също има напън от локалните управляващи, като се употребяват европейски средства за този напън. Несправедливо е единствено огромните електронни медии да получават средства от европейските стратегии на калпак.

Ако стартират да се раздават тези средства на дребните медии и онлайн изданията, занапред би трябвало да бъдат припознати като електронни медии и би трябвало да влязат в регулация. Има свръх регулация на огромните медии, които получават тези средства ", предизвести тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР