Това, което се случва с нас, се случва с много

...
Това, което се случва с нас, се случва с много
Коментари Харесай

Демерджиев за бомбените заплахи: Това се случва с много други европейски страни в момента

„ Това, което се случва с нас, се случва с доста други европейски страни сега. Източниците на офанзива и методите са едни и същи. България е потърсила подпомагане от партньорските служби в Европа и Съединени американски щати, които работят по установяването на източника на тези закани “, сподели министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

„ Заплахите идват от имейли, регистрирани в мрежата на Гугъл. Само американските служби могат да открият източника, тъй като Гугъл е тяхна отговорност. Редица европейски страни сега са изправени пред едни и същи закани. Водещата доктрина е, че става въпрос за хибридна офанзива, обвързвана с Русия “, сподели Демерджиев.

Вчера учебни заведения в София, Варна и Бургас получиха закани за сложени взривни устройства по e-mail.

 ГЕРБ/СДС

Тази заран столичното 22 СУ, наоколо до НДК, получи сигнал за бомбена опасност, а няколко часа по-късно и УНСС също получи такава.

Иван Демерджиев бе запитан и за това, в случай че в изборния ден на 2 април, бъдат получени сходен вид сигнали, какво би последвало.

„ Ще се прекъсне изборният развой, единствено в случай че има действителна опасност за това. До момента, в тези сигнали, които са получени, няма действителна заплаха “, сподели още той.

„ Ако в изборния ден се получат такива сигнали, то следва да се алармира до полицията и ние ще създадем оценка до каква степен тази опасност е действителна. До тук тези закани, не са действителни, а целят медиен резултат и заостряне на вниманието “, добави още Демерджиев.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР