Това, което се случва, е доста притеснително, нарушава се учебният

...
Това, което се случва, е доста притеснително, нарушава се учебният
Коментари Харесай

Колко са затворените училища в Бургас и докога може да продължи терорът над ученици и учители

Това, което се случва, е много притеснително, нарушава се образователният развой, жалват се шефове

Учебният развой във всички бургаски учебни заведения, които през вчерашния ден бяха затворени поради бомбени закани, през днешния ден тече обикновено. Малко след 09:00 часа учениците се завърнаха в класните стаи. 

Няколко екипа на полицията влязоха в постройките и ревизираха всяко едно кътче, само че взривно устройство не бе намерено. 

Към момента в Бургас има общо три изпразнени учебни заведения. Това са ППМГ „ Адад. Никола Обрешков “ и Гимназията по романски езици " Г. С. Раковски ", които употребяват обща постройка, както и АЕГ „ Гео Милев “ (Английската гимназия) в жк „ Изгрев “. Учебният развой в първите две е пресечен в 10:00 ч., а час по-късно – към 11:00 ч., сигнал е получен и в Английската гимназия. И този път почеркът е същият - застрашителен мейл, че има сложено взривно устройство.



В Бургас картината към този момент наподобява по-спокойна за разлика от други градове. В Сливен, да вземем за пример, общо 35 образователни заведения са затворени, оповестиха за Флагман.бг от полицията.

При приемане на сигнал за бомба процедурата изисква евакуация на постройката и затварянето й за 24 часа, като през това време се прави инспекция от способените органи. 

Директорите на учебните заведения в Бургас се тормозят, защото продължаващите закани прекъсват образователния развой и това може да продължи с дни. 

„ Това, което се случва, е много обезпокоително. Вчера си помислихме, че е нещо краткотрайно – след 24 часа ще се върнем в учебните заведения и всичко ще си продължи постарому. Днес обаче виждаме, че заканите не престават в други учебни заведения. Засега са единствено три, само че не се знае до края на деня какъв брой може да станат. И дали този, който подава сигналите, че има бомба, няма да продължи и в идващите дни “, сподели пред Флагман.бг шеф на една от гиназиите в Бургас. 

Разследващи допускат, че " атентаторът " е възпитаник от Бургас.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР