Това, което се случи вчера, е голям и изключително тежък

...
Това, което се случи вчера, е голям и изключително тежък
Коментари Харесай

Безлов за избягалите затворници: Този инцидент е един от най-тежките в страната

Това, което се случи през вчерашния ден, е огромен и извънредно тежък случай. Бягство от най-охранявания затвор в страната, и то на толкоз тежко наказани е неповторим случай. Вероятно този случай е един от най-тежките в страната. Това съобщи Тихомир Безлов от Център за проучване на демокрацията в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Бягството от пандиза на такива тежки престъпни нарушители може да се трансформира в доста изкушаващо и със съществени последствия за обществото ", сподели още той.

"Има доста пластове на проблеми в пандизите. Голямата тематика е, че пандизите са се трансформирали в друг свят. Свят, в който има лични правила. Затворите има личен ред и йерархии, които самите пандизчии са построили, там даже си има кметове ", добави Безлов.

"Всеки, които попадне там ще се преценява повече с построената конструкция в пандиза, в сравнение с с надзирателите. За да живее обикновено един пандизчия, месечният разходът е по-голям, в сравнение с наем на апартамент в София ", разкри Безлов от Центъра за проучване на демокрацията.

"Затворите са извънредно недофинансирани и застарели. Има големи проблеми от финансирането до вътрешно-затворнически общества и разнообразни йерархии ", приключи Тихомир Безлов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР