Това, което се случи в Газа снощи може малко да

...
Това, което се случи в Газа снощи може малко да
Коментари Харесай

Журналистът Валери Найденов: Мюсюлманските общности са много гневни след атаката над болницата в Газа

Това, което се случи в Газа нощес може малко да потуши спора с Израел. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ журналистът Валери Найденов. Според него президентът Джо Байдън отива там точно с тази цел - да успокои напрежението, тъй като това, което се случва унищожава проектите на демократичната партия в Съединени американски щати за региона.
Мюсюлманските общности са доста настръхнали, в Западния бряг всички са излезнали на улиците и митингите са на ръба на протести. Последното, което е нужно на Израел е това.
Още при Обама се водеше една политика на нормализиране на връзките с Иран, възобновяване на търговията, събаряне на глобите, топене на иранските активи в чужбина, изясни Найденов. Същевременно обаче Обама се скара доста съществено с Нетаняху, защото настояваше за съблюдаване на резолюциите на Организация на обединените нации за Западния бряг.

После обаче президент стана Тръмп и политиката се смени напълно- първото негово посещаване беше в Израел, той се сдобри с Нетаняху. След Тръмп пристигна Байдън и политиката още веднъж се обърна. Може да се каже, че протичащото се е неуспех както на международната дипломация, по този начин и на вътрешната политика на Израел, сподели още Валери Найденов.

Цялото изявление вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР