Това, което се случи с падането на снега в България,

...
Това, което се случи с падането на снега в България,
Коментари Харесай

Оля Ал-Ахмед: Това, което се случи с падането на снега в България, беше трагикомично

Това, което се случи с рухването на снега в България, беше трагикомично. Това сподели в предаването " Човекът на фокус " на Радио " Фокус " журналистът Оля Ал-Ахмед. " А това е нещо напълно обикновено през зимата да вали сняг. Не можеш да обявяваш при -2 градуса в София бедствено състояние. "

За нея думата " злополучие " за обстановката с рухване на сняг и -2 градуса е неприемлива. Според нея за злополучие може да се приказва в места като Ивицата Газа, Украйна – там където се водят бойни дейности. " Но от естествените естествени феномени да правиш бедствено състояние, изключителна обстановка, това не е съществено. "

Според нея не може да принуждаваш хората да употребяват тези заледени тротоари и улици и хората всеобщо да се травмират. " Аз съумях да дойда на работа с помощта на това, че 8 години съм упражнявала фигурно пързаляне – с леко пречупени колена и торс напред – в позата, в която се потегля на ледената пързалка.

Журналистката показа още, че е имала опцията на няколко пъти да живее в една от най-северните точки на Сибир – град Томск, наименуван още  Градът на университетите. Там естествената температура през зимата е -20/-30. " Направо нямаш потребност от кафе заран – то по този начин се лъха студът, че те разсънва на мига. И 3 км до университета аз избрах да вървя пешком по безусловно разчистени тротоари ", показа опита си Оля Ал-Ахмед, като описа още, че снегопочистващата техника там работи през нощта, както и че няма заледявания по улиците и тротоари.

" Тротоарът в град Томск беше колкото моята улица, на която пребивавам в кв. " Гоце Делчев ", размерът на тротоарите в Русия, Беларус са колкото нашите улици. И всичко е разчистено в 08.00 часа сутринта. В северните страни просто се чисти. Имат прелестни уредени компании, имат личен състав, имат организация. И когато снегът падне през нощта и почнат същинските сибирски виелици, приказваме за -27 градуса, цялата почистваща техника беше на терен през нощта и всичко е почистено на сутринта ", описа още тя.

Според Оля Ал-Ахмед не би трябвало да предстоят 3 тежки месеца, тъй като това е естествена зима: " Ако всичко това беше планувано, тъй като това е обикновено да го предвидиш, ние сме в зимния сезон, това нямаше да се случи. всичко това приказва за управнически проблеми.При една добра организация, при добре подбрана работна ръка, няма по какъв начин да има проблеми ", заключи тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР