Това, което се случи с избирането на Борислав Срафов не

...
Това, което се случи с избирането на Борислав Срафов не
Коментари Харесай

Никола Минчев: Същото мнозинство, което избра Иван Гешев го свали

" Това, което се случи с избирането на Борислав Срафов не е развой, който въздейства позитивно на публичната настройка. Целият този развой на избор основава чувство,че не се търси дълбока промяна и качествена смяна в правосъдната система ".

Това съобщи в ефира на Нова тв Никола Минчев от " Продължаваме промяната-Демократична България "

" Ние от ПП-ДБ по проблема с отстраняването на Иван Гешев, не мислим, че някой в този развой се е изпрал. Това, което получихме с махането на Гешев не е качествената смяна, която търсихме ", посочи той.

Попитан усещат ли се излъгани и употребявани, Минчев сподели, че няма по какъв начин да бъдат употребявани, защото не държат лостове за отстраняването на Гешев.

На въпрос каква е гаранцията, че настоящия Висш съдебен съвет няма да избере нов основен прокурор, Минчев сподели, че няма по какъв начин да осуетят подобен избор.

" Не подвигаме ръце, можем да създадем законодателни промени и да създадем тази рамка, която да не позволява сходни случай за в бъдеще ", изясни той.

" Същото болшинство, което избра Иван Гешев преди 3 години и половина, което го защитаваше много съществено в предходните 2 процедури, които бяха за неговото освобождение, импортирани от Янаки Стоилов и Надежда Йорданова като министри на правораздаването, това са хората, които стояха зад " отстрелването " на Гешев ”. 

Той се съгласи с мнението на сътрудника си Атанас Атанасов, който съобщи, че ГЕРБ и ДПС стоят зад огромна част от състава на Висш съдебен съвет, избрал Борислав Сарафов като изпълняващ функционалностите на основен прокурор, след отстраняването на някогашния обвинител номер 1 Иван Гешев.

 Според Минчев изборът на Сарафов не въздейства добре на бъдещите промени, които кабинетът планува.

" Реформата в Конституцията, която търсим, цели да промени напълно фигурата на основния прокурор ”, безапелационен е националният представител.

По думите му, който и да заеме поста, би трябвало да бъде с лимитирана власт.

Относно новината, която плъзна, че желаят да лансират Кирил Петков за кмет на София, с поддръжката на ГЕРБ, Никола Минчев беше безапелационен, че това е фалшив и няма такова нещо. Той увери, че напълно скоро ще кажат кой ще е претендентът за кмет на столицата.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР