Това, което се случи през последната седмица, е, че ние

...
Това, което се случи през последната седмица, е, че ние
Коментари Харесай

Илия Проданов: Има риск от сериозни фалити в сектора на зърнопроизводството

Това, което се случи през последната седмица, е, че ние от Националната асоциация на зърнопроизводителите взехме решение и подготвихме декларация с тъкмо избрани претенции, които сме изпратили към министрите на финансите и на земеделието и към премиера и вицепремиера. Тази декларация входирахме и към Българската земеделска камера, където ние сме членове. И в неделя всички организации, които са членове на Българската земеделска камера, неофициално поддържаха нашата декларация.

Това съобщи Илия Проданов, ръководител на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България в предаването " Здравей, България " по Нова телевизия. 

" Дали ще се стигне до митинг, зависи от реакцията на ръководещите в идващите два дни. Първото ни искане е секторът на зърнопроизводството да бъде включен в украинската помощ за следствията от войната в Украйна ", уточни Проданов.

По думите му секторът е извънредно потърпевш от войната.

" През последните три години ние не сме получавали помощ по тази мярка, която Европейската комисия разреши, тъкмо с цел да може страните членки да подкрепят своите браншове от земеделието, които са потърпевши. Изкупната цена на пшеницата е 35 стотинки. Такава цена по това време на годината не е имало в околните 15 години. По това време на годината постоянно е била над 400 лв., като предходната година беше над 450 ", означи ръководителят на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Проданов заприказва за риск от сериозни фалити в бранша на зърнопроизводството и добави, че протестната подготвеност няма общо с идната ротация на държавното управление.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР