Това, което се случи последните дни илюстрира защо е необходима

...
Това, което се случи последните дни илюстрира защо е необходима
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: През последните дни отново стана ясно защо е необходима съдебна реформа

„ Това, което се случи последните дни илюстрира за какво е нужна правосъдната промяна и в действителност демонстрира в един огромен проблем доста от нещата и причините, за които говорихме “.

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ и някогашен правосъден министър Надежда Йорданова . Тя разяснява настоящите тематики, измежду които промяната в правосъдната система, убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и идната ротация в Народното събрание .

По думите ѝ волята за промяна от страна на ръководещите е изнервила избрани хора , защото е станало ясно, че този път тя ще бъде доведена до дъно . Според нея това е довело до опити за замитане на следи и почистване на сметки. 

„ В момента е извънредно огромна отговорността както на правосъдната власт, по този начин и на нас политиците, на всички правосъдни органи, всеки да си свърши работата “.

Надежда Йорданова за следващ път посочи, че промените в Конституцията са първата стъпка, нужна за радикална правосъдна промяна. По думите ѝ в този момент следва да бъде признат новият закон за правосъдната власт и промените в порцесуалните закони.

„ Стана ясно и за какво беше належащо закриването на Специализирания съд и прокуратура. Бяхме осмивани, че това не е належащо. Оказа се, че тази стъпка е била доста значима, с цел да могат да се пресечен зависимостите и тъмните мрежи в правосъдната власт “.

Тя разяснява и меморандума, който „ Продължаваме промяната-Демократична България “ предложи на ГЕРБ-СДС, като съобщи, че не става дума за ултиматум , а разследване на поредната политика на обединението. По думите ѝ документът може да бъде обсъждан и не е краен вид

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР