Това, което се случи, нямаше как да бъде предотвратено от

...
Това, което се случи, нямаше как да бъде предотвратено от
Коментари Харесай

Влакът Бургас – София излязъл от релсите заради скъсан кабел?

Това, което се случи, нямаше по какъв начин да бъде предотвратено от каквато и да било човешка реакция, сподели Красимир Папукчийски

Силнотоков кабел, който е подал напрежение към ръководещите кабели на стрелките, е повода за излизането от релсите на влака Бургас – София. Това разкри заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски.

Инцидент на Централна гара София докара до безпорядък. 152 влака закъсняха, 24 бяха анулирани и 4 отклонени.

„ На този стадий комисията работи по две посоки. Има пробив на силнотоков кабел, който е подал напрежение към ръководещите кабели на стрелките. За жал това е извънредно неприятно съвпадане на обстановката “, сподели Папукчийски в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия. 

„ Този кабел е подал 1500 волта към стрелките, разконцентрирал ги е и една от тях се е обърнала. Хубавото е, че при осъществяването на ремонтите се лимитира скоростта на придвижване на влаковете в границите на 25 км/час. Поради тази причина не се стигна до съществени вреди и до загуба на човешки животи “, изясни той.

„ Това, което се случи, нямаше по какъв начин да бъде предотвратено от каквато и да било човешка реакция, т.е. пробивът на кабела не е допустимо да бъде засечено от който и да било чиновник. В рамките на няколко секунди се случва това “, съобщи заместник-министърът. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР