Това, което се случи на границата между България и Турция

...
Това, което се случи на границата между България и Турция
Коментари Харесай

Нинова: Предлагаме драконовски мерки срещу каналджиите - затвор и отнемане на имуществото

" Това, което се случи на границата сред България и Турция е неприемливо посягане против националната сигурност. Това е следващият подобен случай – знаете, че имаше и предходни случаи, приключили трагично. За нас не е задоволително просто да установяваме казуса до идващия път, трябват драконовски ограничения за предварителна защита и решение на тези въпроси. Затова през днешния ден внесохме промени в Наказателния кодекс, които касаят фрапантно увеличение на наказванията отнемане от независимост, фрапантно увеличение на санкциите, лишаване напълно на имуществото на лица в тези случаи. "

Това съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

 

Ето трите точни оферти, които вършим:
1. За така наречен каналджии, които оказват помощ на тези групи да минават незаконно предлагаме отнемане от независимост от 5 до 10 година, санкция от 10 до 50 хиляди лв. и да отпадне от настоящия текст “частично лишаване на имуществото “ и да бъде отнемано напълно.
2. За длъжностни лица, които подкрепят каналджийството предлагаме отнемане от независимост от 10 до 20 година, санкция от 50 до 100 хиляди лв. и също напълно лишаване на имуществото.
3. За тези, които подкрепят пребиваването в страната на към този момент минали незаконно мигранти - предлагаме отнемане от независимост от 3 до 7 година, санкция от 5 до 15 хиляди лв. и също напълно лишаване на имуществото.
Смятаме, че ние, като законодатели, би трябвало да подсигуряваме един недопечен закон и да следим и направляваме неговото приложение и осъществяване.

 

Все още не сме търсили поддръжка от другите парламентарни групи за тези промени, сподели изясни водачът на Българска социалистическа партия.

" Трябва да намерим единодушие най-малко за приемане на бюджета и нарастване на приходите на хората. Утре в 11 часа ще имаме среща с " Продължаваме промяната " по тематиката бюджет. В четвъртък ще проведем среща с ГЕРБ по същата тематика. Надявам се в петък срещите да продължат, тъй като Движение за права и свободи също обявиха подготвеност за диалози. Срещите ще са тук в Народното събрание и ще са открити. Надявам се да разберем и сред първо и второ четене да внесем нужните промени, които да подкрепят хората ", сподели Нинова в отговор на журналистически въпроси.

" Няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ. Няма да подкрепим мандат на Движение за права и свободи или " Възраждане ". Що се отнася до третия мандат, би трябвало да изчакаме на кого ще го даде президента и тогава ще решаваме. Не можем да гадаем ", сподели още тя.

 

Тя акцентира, че Българска социалистическа партия желае да реализира единодушие за удължение на бюджета следващата година, с цел да подсигурява увеличение на приходите и заплатите.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР