Това, което се случи, е един много опасен рецидив. Това

...
Това, което се случи, е един много опасен рецидив. Това
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Радев се отметна за изборите, чия е датата 4 април?

Това, което се случи, е един доста рисков рецидив. Това е непоносим, безчовечен акт, сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-министърът на външните работи и ръководител на МГЕРБ Георг Георгиев във връзка случая със запалването на българското знаме по време на карнавал в Северна Македония.

Злобата, с която това се случи, би следвало да се случи при хора, сред които има стаена ненавист. А на мен не ми се желае сред двата народа да има стаена ненавист, добави той.

Веднага реагирахме и министър Захариева подреди да бъде изработен демарш. Такова посягане на националния знак сред другарски страни не може да бъде следено. В Република Северна Македония като че ли антибълагрската риотрика господства под една или друга форма. Това ни обиждда. Няма по какъв начин да не апелраме пред управляващите в Севрна Македопния такива актове да се проверяват и преследват, акцентира Георгиев.

Той разяснява и импортираните от ГЕРБ и "Обединени патриоти " промени в Закона за ограниченията по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народно събрание от 13 март 2020 година, съгласно които плануват ЦИК да създаде правила, по които лицата под карантина или в лечебно заведение да могат да гласоподават. Те би трябвало да могат да упражнят правото си на избор както е планувано в Изборния кодекс за хората с увреждания - преносима урна или в специфични секции.

Новото е в размера на действието, което ще бъде изпълнено. Това дава опция ЦИК да сътвори организация всеки български жител, без значение дали е под карантина, да упражни правото си на глас. Идеята е по никакъв метод да не се компротеира достъпът на българските жители до изборни развой. Надявам се, че ще успеем да стигнем до вярната и работеща формула, означи водачът на МГЕРБ.

Именно тъй като политическото говорене е на висок звук, не сме се стрмили да бъдем екстрагавантни и гръмки. Не мисля, че има по-лесен метод урната да доближи до теб, с цел да пуснеш гласа си в нея, добави той.

По думите му Българска социалистическа партия съзнателно нагнетява ситуацията преди вота. Ако минираш изборите с това, че те ще са манипулирани, си постилаш след тях да претендираш за фалшификации. Българска социалистическа партия бяха едни от тези, които най-вече призоваваха да се проведат предварителни избори. Ако ги бяхме послушали, това трябваше да стане през есента. Интересно ми е по какъв начин можеше да се отговори на провокациите на пандемията тогава, уточни Георг Георгиев.

Той съобщи, че държавното управление работи интензивно да бъдат разкрити задоволителен брой изборни секции в чужбина. Но това, че ще сложим дадени условия, не значи, че те ще бъдат признати в съответните страни, означи Георгиев.

Приехме добявената от президента дата за парламентарните избори извънредно умерено. Интересно ми е, чия е датата 4 април, забавно ми е какви са претекстовете президентът да смени датата, която самичък разгласи, 28 март. Сякаш на инат на ръководещите той се отметна от тази дата, сподели още зам.-министърът на външните работи и ръководител на МГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР