Това, което се случи днес е онзи вододел, при който

...
Това, което се случи днес е онзи вододел, при който
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Днес беше направен преврат

Това, което се случи през днешния ден е оня вододел, при който следва да се запитаме какво следва оттук насетне? Дали България ще продължи напред или ще се върне обратно в развиването си със остарелия модел на ръководство. Можем да се запитаме дали не лишиха огромна част от българския народ от бъдеще. Една дребна част от българския народ може би ще е спокойна, че още веднъж ще може безотговорно да прокарва опиати или пестициди през границата. Ще се спре и дребното, което бе направено. „ Лукойл “ още веднъж, може би, ще спре да заплаща налози. Може да бъде възобновено спецправосъдието. Това съобщи началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков - Лена Бориславова в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Коалицията имаше своите сложни моменти, изключително с партията на Слави Трифонов. Първото огромно напрежение с Има Такъв Народ бе, когато се обсъждаше по какъв начин да се изплащат сумите, обещани на строителните компании. Видяхме, че в 80-90% от случаите са били осъществявани незаконосъобразни поправки. Въпросните контракти и поръчки по време на служебния кабинет, са били дадени на прокуратурата, само че не е било подхванато нищо. Последва правенето на експертни оценки “, изясни тя.

„ Трябва да се означи, че казусът не е по отношение на една съответна персона, а по отношение на модел на държание. Това, което видяхме през днешния ден беше един прелом. Аз бих попитала гласоподавателите на Движение за права и свободи дали са удовлетворени, че техни представители гласоподават дружно с „ Възраждане “ и противоположното, а също и дали са удовлетворени от гласуването дружно с ГЕРБ и Има Такъв Народ. Има една нова коалиция, която желае да спре смяната, да върне остарелия модел, желаят да има оцеляване на всяка страна “, не скри възмущението си началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков.

Лена Бориславова призна, че към Политическа партия от всички страни в залата е имало заходи. „ Това наложи министър председателят да съобщи, че безпринципни обединения няма да прави. Промяната към този момент е в ход. Тя не е лесна, не е приятна за една част от популацията, която се е облагодетелствала от предния режим. Усилията ни бяха да приемем бюджета, с цел да подпомогнем най-засегнатите от рецесиите хора. Ще забележим каква тъкмо актуализация на бюджета ще бъде признат. Средствата в бюджета ще дойдат от по-добрата събираемост. Само през последните 26 дни са събрани 3,6 млн. лв. от „ Капитан Андреево “, настрана имаме хванати 4 млн. лв. недекларирани средства “, разкри Бориславова.

„ Хората сами би трябвало да преценяват какво ще следва оттук насетне. Премиерът пое ангажимент към българския народ, с цел да не се върви на нови избори, тъй като ще се сложи под риск евросредствата за страната ни. Безпринципни обединения няма да вършим. Днес беше един доста индикативен ден коя е новата коалиция. Не ни е боязън от избори. Вотът на българите беше срещу обединението, която се оформя. На всяка цена ще продължим с битката против порочния модел, тъй като като младежи, желаеме децата ни да останат и да живеят тук “, акцентира Лена Бориславова.

Тя регистрира и грешките на ръководството: „ Грешката е, че не бяхме подготвени непременно с всеки да се договаряме, с цел да останем. Може би открихме прекалено много фронтове против статуквото и те се борят като озверели с нас. Не успяхме да прокараме всички неща, които бяхме дали обещание “, сподели още Бориславова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР