Това което се разбира под определението мафия в Италия, в

...
Това което се разбира под определението мафия в Италия, в
Коментари Харесай

Иван Гешев пред Блиц: Няма мафия в България, има организирана престъпност, но не е като през 90-те

Това което се схваща под определението мафия в Италия, в България няма. Има проведена престъпност, която обаче надалеч не е тази, която беше при започване на 90-те години, тъй като в този момент е разпокъсана. Това сподели в особено изявление за „ Блиц “ основният прокурор Иван Гешев.

„ В последна сметка даже европейските ни сътрудници още в края на по предходната година установяваха, че казусът с проведената престъпност, върху който осъществяваха наблюдаване, е решен в допустими граници. Всеки от вас може да влезе в уеб страницата на Специализираната прокуратура или в интернет и да види през последните 3 години каква голяма работа свършиха профилираните структури и какъв брой лица с емблематични имена са в арестите и пандизите. Сигурно двойно и тройно е броят на хората, които чакат това да им се случи, в случай че не престават да работят в нарушаване на закона “, сподели още Гешев.

В изявлението той декларира и каква съгласно него е ролята на жителите по повод опазването на законността в България:

„ Българските жители е нужно да схванат, че би трябвало да са по-активни. Не можем да стоим в къщи и да споделяме - за какво този направи еди какво си и взе едни пари, да вземем за пример едни милиони, тъй като ние сме дребна страна и всичко се знае. Срамота е да не си оправим страната, която е по-малка може би по население от Ню Йорк! Всеки знае всичко за всеки, само че в това време стоим и обсъждаме кой какво прави, само че когато излиза очевидец и споделя " този човек ми изиска 500 000 евро " и застава с името си, той става неприятен. И ние започваме да си мислим, че той е неприятен, а индивидът, който е получил тези пари е добър и започваме да го съжаляваме. Това може би е въпрос на народопсихология. Не можем да пазиме нарушителите, не споделям нарушителите, тъй като с цел да е нарушител един човек, той би трябвало да има влезнала в действие присъда. Но ние като нация може би съчувстваме на нарушителите. Не знам за какво е по този начин. Често пъти считаме, че някой, който е нарушил разпоредбите е воин. “

Четете цялото изявление тук .

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР