Това, което се прави в Изюм, е на път да

...
Това, което се прави в Изюм, е на път да
Коментари Харесай

Това, което се случва в Изюм, ще промени хода на войната

" Това, което се прави в Изюм, е на път да промени хода на войната ", гласи заглавие на френския в. " Либерасион ". В освободения и унищожен град украинските сили приготвят оръжията и високотехнологичните си дронове за идните офанзиви. От своя страна цивилното население тъне в бедност и с приближаването на зимата се притеснява, че кошмарът няма да има край, написа всекидневникът, съобщи Българска телеграфна агенция.

Градът, в миналото свързван с приятни страсти в съзнанието на украинците - сладкия усет на стафидите, както се превежда името му, както и годишния празник на ягодите - в този момент мирише на метал и пушек. В първите есенни седмици гръмотевични стихии покриха пътищата в града с тъмна, хлъзгава тиня, заличила следите от повече или по-малко разрушени съветски танкове и бронирани машини, останали след украинското контранастъпление и завладяването на града на 11 септември, разказва картината вестникът.

Ротационното председателство на Европейски Съюз прикани за основаването на арбитражен съд за наказване на съветските военни закононарушения след откриването на нови всеобщи гробове в Украйна предходната седмица, написа английският в. " Дейли мейл ". Около 450 гроба бяха открити край неотдавна освободения Изюм. Някои от телата носят следи от мъчения. Украинските управляващи са разкрили няколко здания, които наподобява са били употребявани като камери за изтезания от съветски бойци и сътрудници на ФСС. " Това правеха нацистите. Това вършат рашистите (руски фашисти - бел.ред.). И те ще дават отговор по същия метод – и на бойното поле, и в правосъдните зали ", даде обещание украинският президент Володимир Зеленски.

" Руският президент Владимир Путин се проваля във всичките си военни цели ", гласи заглавие на английския в. " Индипендънт ", цитиращо изказване на началник-щаба на защитата на Англия адмирал сър Тони Радакин. Москва не разполага с задоволително хора и запаси, а украинските елементи стават по-силни, счита водещият английски боен. Според него натискът върху съветския държавен глава се ускорява, в миг, когато съветската защита отслабва пред украинските контраатаки. Най-известната съветска поп-звезда Алла Пугачова стана следващата известна персона, осъдила спора в Украйна, написа английският в. " Телеграф ".

Пугачова, която евентуално е най-известната жена в Русия, съобщи, че е безсмислено да се изпращат млади мъже на гибел и изиска от Путин да я включи в листата с задгранични сътрудници. Съпругът ѝ Максим Галкин беше включен в листата предходната седмица, напомня в. " Гардиън ". Пугачова съобщи, че тя е солидарна с него, като го дефинира като същински и непреклонен съветски родолюбец, който желае единствено най-хубавото за страната си. Украинската контраатака в южната част на страната притиска съветските сили, само че ирански бойни дронове са достигнали бойното поле, написа в. " Ню Йорк таймс ". Камикадзе дроновете " Шахед-136 " могат да придвижват бойна глава с тегло към 35 кг и командващият артилерийските интервенции на Украйна в Харковска област полк. Родион Кулагин ги дефинира като " доста сериозен проблем ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР