Това, което се очакваше и от изявленията последната седмица, е,

...
Това, което се очакваше и от изявленията последната седмица, е,
Коментари Харесай

Очертава се правителство на опозиционните сили за една година

„ Това, което се очакваше и от изказванията последната седмица, е, че в това Народно заседание се обрисува едно анти-ГЕРБ болшинство и това ще проличи и от избора на ръководител на Народното събрание, който по всичко проличава, че ще бъде излъчен от втората по величина парламентарна група “, разяснява пред БНР  Милен Любенов, политолог, учител по политически науки, някогашен секретар на президента Росен Плевнелиев.

Очертават се няколко консенсуса, по които ще се работи краткострочно, един от тях са по промени в Изборния закон, другите са свързани с възобновяване на върховенството на правото и с правосъдна промяна, за което несъмнено, ще се изисква повече време. Затова съгласно мен ще има държавно управление на опозиционните сили , с цел да извърши тези цели, с по-кратък мандат, евентуално от една година и ще се отиде на нови избори “, счита още Любенов.

„ Това, че държавното управление подаде оставка, без да се яви в Народното събрание, е един жанр на ръководство, който ние виждахме от самото начало и демонстрира и отношението на Борисов към Народното събрание. Те схващат, че са в доста сериозна изолираност , само че въпреки всичко ще се опитат да предложат държавно управление ", разяснява още политологът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР