Това, което се обсъжда от много месеци, скоро ще започне

...
Това, което се обсъжда от много месеци, скоро ще започне
Коментари Харесай

Битката за Новорусия: Сега по-сериозна

Това, което се разисква от доста месеци, скоро ще стартира да се случва. След локални военни неуспехи на фронта, съветското управление стартира да показва волеви дейности в политическата област.

Предпоставките за смяна на дейностите на Русия в украинското направление се чуват в думите на президента Владимир Путин, които той сподели предходната седмица на срещата на ШОС в Самарканд. Мнозина описаха предишното събитие като " нова Ялта ", говорейки за преструктурирането на съществуващия международен ред.

Президентът акцентира в изказванията си, че Киев от дълго време е минал към тактиката на осъществяване на терористични офанзиви против цивилното население, които постоянно се правят благодарение на доставено от Запада оръжие. Освен това украинското командване систематично обстрелва Запорожката атомна електроцентрала, което може да предизвика нуклеарна злополука в района.

Тези дейности и нежеланието на Киев да влезе в разговор с Москва, както постоянно декларират Зеленски и представители на неговата администрация, принуждават Русия да премине към по-радикални дейности.

Към тях Владимир Путин отнесе нападенията против инфраструктурни обекти в Украйна, следени през последните няколко седмици. Руският водач акцентира, че Москва е подготвена да предприеме по-сериозни ограничения, в случай че киевският режим не спре да води политика на гнет против Донбас, Русия и украинските райони.

Референдумът към този момент не е единствено приказка

20 септември беше белязан от редица осведомителни събития, свързани с провеждащата се специфична интервенция на територията на Донбас и Украйна.

На първо място, това се отнася до известията за подготвеност за осъществяване на референдуми на територията на Донецка и Луганска национални републики, Харковска и Запорожка области.

Буквално по същото време общественици от ЛДНР, както и от Херсонска и Запорожка област, приканиха управляващите да проведат референдум за присъединението на районите към Русия.

До средата на деня ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник, ръководителят на ДНР Денис Пушилин, началникът на Херсонската ВГА Владимир Салдо и ръководителят на Запорожката ВГА Евгений Балицки оповестиха готовността си да осъществяване на референдум на 23-27 септември.

Кримският републикански институт за политически и социологически проучвания организира изследване измежду жителите на гореспоменатите райони по отношение на готовността им да гласоподават за присъединение към Русия. Най-висок % на поддръжка за тази самодейност е демонстриран от жителите на ДНР (94%). В ЛНР - 93%, в Запорожка област - 87%, в Херсонска област - 80%.

Владимир Рогов, представител на държавната администрация на Запорожка област, сподели, че управляващите ще провеждат референдум на освободената от украинските войски територия, след което ще бъде освободена останалата част от района.

Ръководителят на ДНР Денис Пушилин, даже малко преди събитията, разгласява послание към президента Владимир Путин в канала си в Telegram, в което той изиска да се обмисли опцията за присъединение на републиката към Русия.

От страна на съветските управляващи се изрече ръководителят на Държавната дума Вячеслав Володин, който съобщи готовността си да поддържа жителите на Донбас и териториите, следени от съветските въоръжени сили, в случай че те изразят волята си. Външният министър Сергей Лавров също разяснява вероятността за референдума, като сподели, че е коментирана и позицията на Москва по въпроса, че ориста на обособените райони би трябвало да се дефинира от жителите, живеещи в тях.

Що се отнася до Херсонска и Запорожка област, съгласно локалните управляващи незабавно след референдума в района ще бъдат основани доброволчески батальони за присъединяване във военните дейности. В същото време се акцентира, че става дума за непринудено единодушие, а не за готовност.

Доброволците от ЛНР и ДНР, откакто републиките станат част от Русия, ще станат съветски военни, сподели Андрей Картаполов, началник на комисията по защита на Държавната дума.

" Нито една крачка обратно "

Мобилизацията и животът на Русия във военно време беше отдадена на друга значима част от новинарския дневен ред във вторник. На 20 септември Държавната дума прегледа законопроект, който предписва изискванията на живот в страната по време на интервала на " готовност " и " военно време ".

И по този начин, в закона, който към този момент получи името „ Нито крачка обратно “ от страна на народа, депутатите стегнаха наказванията за своеволно овакантяване на части (дезертьорство), непринудено предаване, грабежи, несъблюдение на заповеди на висши органи, както и несъблюдение на заповедите за държавна защита по време на военно състояние и военно състояние.

Темата за мобилизацията стана една от най-обсъжданите предходната седмица. Първият, който заприказва за нуждата от основаване на мобилизационен боен запас, беше ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров, който прикани водачите на всички райони да стартират да основават такива запаси. Така, в случай че тази норма бъде изпълнена, Русия ще получи минимум 85 000 души от мобилизационния запас.

Според депутата от Държавната дума Александър Бородай (първият началник на ДНР), с цел да се обезпечи нужния нападателен капацитет в границите на осъществяването на СВО, би трябвало да бъдат привлечени в допълнение 300-400 хиляди души.

Въпреки обстоятелството, че във висшите ешелони на властта не удостоверяват версията за обща готовност, говорейки за присъединяване на складови стопани в службата, даже такава дефиниция на въпроса приказва за настъпващи промени в провеждането на специфичната интервенция.

На същата среща на върха на ШОС Владимир Путин още веднъж акцентира, че Русия употребява стеснен контингент в Украйна, чиито сили поетапно извършват дилемите, оповестени на 24 февруари.

Не останаха съмняващи се

„ Контранастъплението “, извършено от Украйна с дейната поддръжка на командването на НАТО в Харковско направление, ясно сподели нуждата от привличане на по-сериозни сили в Украйна.

Анализирайки настоящия ход на събитията, множеството специалисти са съгласни, че опитите да се реализира най-малко някаква евентуална опция за дипломатическо споразумяване на спора към този момент са сведени до нула. В този случай единствената тактика, допустима за управляващите (включително и за " партията на мира " ), е постигането на цялостна и безусловна победа над Киев.

Такова бързо развиване на събитията е обвързвано и с разбирането, че в близко бъдеще Украйна ще стартира да получава дълго чаканото оръжие по ленд-лийза. Освен това неотдавнашната среща на западните министри на защитата в базата Рамщайн също удостовери желанието да продължи да доставя оръжия на Украйна, даже като се вземат поради всички стопански и други разноски, които тези страни изпитват.

Засега Русия към момента има номинално преимущество във въоръжението пред Украйна, само че доста отстъпва в живата мощ, резултатът от което беше демонстриран в Харковското направление. Ако обаче възникне паритет във въоръженията, това към този момент може да докара до стратегически проблеми по цялата фронтова линия.

От друга страна, до момента в който украинското командване, което в продължение на доста месеци гради проектите си за контранастъпление, отчитайки привлечените от Русия сили, е затънало в борбите в харковското направление, нашето командване има опция фрапантно да промени салдото на властта.

Трябва да се означи, че програмата за готовност се задейства и в Беларус. На 8 септември беларуското командване стартира да организира маневри на границата в съседство с Украйна. Още през днешния ден Министерството на защитата на страната стартира неочаквана инспекция на силите за реагиране на военни елементи и национална милиция. Военното управление на Беларус има намерение да оцени способността на войските да извършват разнообразни задания, последователно увеличавайки групировката.

Специална интервенция 2.0

Провеждането на референдум и включването на мобилизационна стратегия свидетелстват за съществено преразглеждане на методите за решение на дилемите, сложени по време на СВО.

Ситуацията ненапълно припомня на събитията от февруари тази година, когато непрекъснато се говореше за допустимо експлоадиране на спор. Западът, в лицето на Съединени американски щати и Англия, напомпа Украйна с оръжие, а съветските войски направиха маневри на границата с Незалежная. Тогава спусъкът беше признаването от Москва на независимостта на националните републики на Донбас, след което украинските войски започнаха да ескалират в района.

Сега във въздуха се носи опцията четири нови субекта да се причислят към Русия, което ще утежни доста по-сериозно световния политически дневен ред. Единствената разлика е, че тогава, в отговор на началото на СВО, Западът отприщи пълномащабна икономическа война против Русия, надявайки се на бърз резултат.

Сега той няма този коз, а Русия, която съумя да се приспособява към новите действителности и преориентира стопанската система си (включително в ущърб на Европа), има опция да ускори наличието си на украинския фронт. Идните седмици, а може би и дни, ще трансформират политическата карта на света.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР