Това, което се направи през миналата година, беше абсолютна грешка.

...
Това, което се направи през миналата година, беше абсолютна грешка.
Коментари Харесай

Пламен Димитров поиска компенсация за всички с 15%

Това, което се направи през предходната година, беше безспорна неточност. Това е плод на дейностите на всички политици взети дружно и то унищожава пенсионния модел. Трябва да влезем в естественото деяние на пенсионната система. Швейцарското предписание е най-малко. Това съобщи Пламен Димитров от КНСБ в студиото на NOVA по тематиката за добавките на пенсионерите.

Според него би било по-добре през Агенцията за обществено подкрепяне да даде добавки на пенсионерите, близки до прага на бедността: “Смятам, че пенсиите и добавките би трябвало да се разделят доста ясно”.

По думите му “плащане на калпак” е неточност, тъй като приноса на всеки е друг: “Очаквам разсъдъкът да пристигна. Ние ще участваме в разбора на новото държавно управление и ще се опитаме да ги убедим”.

Той разгласи че с 30% е по-малка покупателната дарба на работещ на минимална работна заплата у нас спрямо Румъния.

“НОИ дава 7.3% инфлация. Очаквам да мине 8% инфлацията за декември. Нашето искане е 15% да се компенсират всички приходи. Човек няма да стане кой знае какъв брой богат. Очаквам 5-6% да бъде формалната инфлация, която да заложи държавното управление в бюджета, което значи, че на потребителската кошница ще бъде по-голяма. Затова ние желаеме 750 лева минимална заплата, тя включва тези 15%”, разяснява Димитров.

Синдикалистът сподели, че минималната заплата е най-хубавият инструмент, с който се бори бедността при работещите: “Така ще влезем с по-висок приход в клуба на богатите и няма да и гледат странно”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР