Това, което Русия върши в Украйна, не е продължение на

...
Това, което Русия върши в Украйна, не е продължение на
Коментари Харесай

Кристоф Хойсген: Украйна има пълното право да си иска Крим обратно


" Това, което Русия прави в Украйна, не е продължение на спора Изток-Запад, а жестоко нарушение на интернационалното право ", споделя ръководителят на Мюнхенската конференция по сигурността Кристоф Хойсген пред Дъждовни води.

Румънският президент Клаус Йоханис съобщи, че Черноморският район е основна цел на агресивното държание на Русия. Как от военна позиция би трябвало да реагира НАТО, с цел да обезкуражи Русия?

Кристоф Хойсген: Румънският президент е прав, през последните години НАТО не обръщаше задоволително внимание на Черно море. Погледите ни бяха ориентирани основно към Балтийско море, където също следим съветска експанзия. Но в този момент още веднъж сложи Черно море в центъра на вниманието ни. Да, би трябвало да бъдем доста по-активни в района.
Редакцията предлага
Смятате ли, че Украйна би трябвало да се опита да си върне Крим?

Хойсген: без подозрение е част от Украйна и има цялостното право да си го желае назад и да го причисли още веднъж. Тъй че решението е на Киев. Германия постави огромни старания с дипломатически средства да отговори на провокациите, които сътвори с първото си навлизане през 2014 и 2015 година. Със съглашението от Минск ние се опитахме да намерим дипломатическо решение. Но в този момент Русия торпилира всички тези старания. От тази позиция ние би трябвало абсолютно да поддържаме украинците. И в случай че те съумеят да си върнат Крим,.

А дали хибридната война, съветската агитация и газовото изнудване, могат да бъдат озаптени и напълно прекъснати в Европа?

Хойсген: През последните години следим как Русия в най-голяма степен употребява хибридната война, с цел да наложи ползите си. Знаем това и го коментирахме и с американците, които ни споделиха, че и избирането на е било. Наблюдаваме тези процеси на доста места и би трябвало да бъдем нащрек. Досега от време на време проявявахме огромна доверчивост. Например, когато става дума за медийната независимост. Всички ние я пазиме, само че когато пропагандата се употребява до такива нива, където, на един причинител на военни закононарушения и на закононарушения против човечеството - ние би трябвало да я възпрем.

А допустимо ли е това?

Хойсген: Мисля, че могат да се създадат доста неща. Първо - , ние би трябвало да ѝ се противопоставим. После - да укрепим съпротивителните сили, което на първо време стартира в образованието. В днешния свят, уравновесени, добре проучени справедливи вести. В това отношение образованието може да свърши доста работа.

Какво може да се направи против Русия на Балканите, където Сърбия е неин исторически съдружник? Но също по този начин и в други източноевропейски страни, където Русия упражнява мощно въздействие посредством пропагандата си и посредством Православната черква?

Хойсген: Виждаме го и би трябвало да бъдем доста по-активни, да имаме доста по-голямо наличие там. Понякога е доста мъчително да гледаш, освен това в страни, където най-важният вложител, най-важният сътрудник е Европейски Съюз. Според мен ние би трябвало да станем доста по-умели в това да демонстрираме обществено какъв брой доста прави Европа. В, в такива страни ние би трябвало да бъдем доста по-активни. Същото е належащо и отвън Европа.

Щети от ракетен обстрел по жилищна постройка в Херсон

Ние би трябвало да покажем напълно ясно, че, а жестоко нарушение на интернационалното право съгласно Хартата на Организация на обединените нации. Русия прави посягане против цивилизацията и ние би трябвало да го кажем без никакви ангажименти.

Вие сте посланик с голям опит: по кое време съгласно Вас е най-подходящият миг да стартират договаряния и да се спре войната?

Хойсген: Както към този момент споделих, ние опитахме всичко, с цел да спрем Русия и да решим украинската рецесия по дипломатически път. Но реши да предприеме военни дейности. И аз разбирам украинците, които споделят: " Не можем да подпишем съглашение с Русия, тъй като. "

Трябва да разберете, че ние. Ето за какво най-важното е самите украинци да поемат самодейността и сами да решат по кое време е време да се създаде съглашение. А в случай че изискат гаранции за сигурността си, аз мисля, че ние би трябвало да им ги предоставим.

***

Разгледайте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР