Това, което прошепна не беше в ухото, а в сърцето

...
Това, което прошепна не беше в ухото, а в сърцето
Коментари Харесай

Аз приех нова вяра - аз повярвах в щастието!

" Това, което прошепна не беше в ухото, а в сърцето ми. Ти не целуна устните, а душата ми.

" Аз одобрих нова религия - аз повярвах в щастието! "

" Чувството без разсъдък не е доста питателна храна, само че и разсъдъкът без възприятие е горчив и изсъхнал залък. "

" Най-много желаете да задържите нещо тогава, когато е най-сигурно, че ще го изгубите. "

" Винаги бих предпочела да съм щастлива, в сравнение с горда. "

" -Когато човек ви зададе въпрос или направи забележка, на която би трябвало да отговорите, вие изтърсвате нещо, което, в случай че не е жестоко, в най-хубавия случай звучи внезапно...Вие говорите с откровеност и откровеност, каквато рядко се срещат: в противен случай, на откровености се дава отговор нормално с престореност, безчувственост и неуместно и жестоко недоумение. Но аз нямам желание да ви хваля. Ако в действителност сте човек от друго тесто, това не е ваша заслуга - природата ви е основала такава. "

" Mъжeтe ни cъдят пo ycпexa, c кoйтo ce yвeнчaвaт нaшитe ycилия. Бoг глeдa нa caмитe ycилия. "

" Животът ми се коства прекомерно къс, с цел да го пилея като храня злост или диря непознатите неточности. "

" Човешкото сърце има скрити съкровища, скрито съхранявани, в безмълвие запечатани; мислите, очакванията, фантазиите, удоволствията, чийто сексапил ще бъде унищожен, в случай че бъдат разкрити. "

Шарлот Бронте (21 април 1816 г.- 31 март 1855 г.) е една от сестрите Бронте - Ан и Емили. Тя и сестрите й стартират да пишат под мъжки псевдоним, с цел да бъдат признати съществено като авторки. Сестрите са повлияни от романтизма, само че при Шарлот изключително се усеща натурализъм, феминистки настроения и по-суров жанр. Успехът след " Шърли " и изключително след " Джейн Еър " я кара да излезе с същинското си име пред феновете си. Скоро става част от интелектуалното общество. Нейни известни произведения са " Шърли ", " Вийет ", има над 200 стихотворения и завладяваща преписка, само че най-известната й творба си остава " Джейн Еър " - приет за британска и международна литературна класика. Шарлот Бронте умира едвам на 38 година, скоро след сватбата си (единствена тя от сестрите се омъжва) и в напреднала бременност.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР