Това, което предвиждаме към момент, е бюджетното салдо да не

...
Това, което предвиждаме към момент, е бюджетното салдо да не
Коментари Харесай

Василев: Предвиждаме дефицитът да остане 4,1 процента

Това, което предвиждаме към миг, е бюджетното салдо да не се трансформира, т.е. дефицитът да остане 4,1 %, съобщи вицепремиерът и финансов министър Асен Василев по отношение на идната актуализация на бюджета.

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание той сподели, че идната седмица се чака в Министерския съвет да бъдат признати законопроектите за актуализация на държавния бюджет, на бюджетите на Държавното публично обезпечаване и на Националната здравноосигурителна каса, а по-късно да влязат за разискване в Народното събрание. Днес следобяд и трите законопроекта ще бъдат разисквани на среща сред съдружните сътрудници.

Попитан дали актуализацията може да стане до края на юни, Василев отговори: „ Силно се надяваме. Миналата година, при един много по-разнороден парламент, актуализацията мина за към две седмици и половина, тъй че би следвало да има задоволително време “.

Финансовият министър сподели, че не се планува смяна на оптималния застрахователен приход и минималната работна заплата. „ Трябва да има някаква предвидимост и до края на годината параметрите, които станаха факт на първи април, да важат “, уточни той.

Относно митинга на служителите на реда и надзирателите Василев изясни, че с приемането на бюджета за тази година за промени в някои браншове са планувани 300 милиона лв.. „ Доколкото знам, системата на Министерство на вътрешните работи е в развой на завършване на измененията, тъй че би следвало да могат да получат достъп до тези средства “, сподели министърът.

За желаното нарастване на възнагражденията на театралните служащи, Василев разяснява, че всеки спектакъл самичък дефинира заплатите, а страната дава дотация на база продадени билети. „ Вече няма COVID-19, театрите могат да работят нормално”, добави той.

Във връзка с отстъпката при горивата вицепремиерът дефинира като " много облекчена " схемата за отплата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР