“Това, което предлагаме сега е на базата на един Европейски

...
“Това, което предлагаме сега е на базата на един Европейски
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Ние раздадохме парите на данъкоплатеца на всички фирми без подбор


“Това, което предлагаме в този момент е въз основата на един Европейски правилник за метода, по който можем да прибираме част от свръхпечалбата на компаниите под формата на налози. Още в този момент и служебният кабинет може да го приложи ”. Това съобщи Любомир Каримански от коалиция " Заедно " в предаването “Лице в лице ”.

Според него може да се промени и Законът за отбрана на потребителите и Законът за защита на конкуренцията.
“Те потеглиха да вършат една инспекция на “Лукойл ”, само че тя увисна във времето. Аз съм посъветвал, това което е трябвало да се направи. Тази инспекция би трябвало да бъде направена от няколко органи - Национална агенция за приходите, Комисията за отбрана на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията ”, сподели Каримански.

Той акцентира, че може да се приказва за таван на надценката, а не за таван на цените.
“Преди една година аз и Ива Митева говорехме за уязвимите групи. Тези групи трябваше ясно да бъдат таргетирани и всички подпомагания да бъдат ориентирани към тях, а не да са ориентирани “на калпак ”. Ние раздадохме парите на данъкоплатеца на всички компании без асортимент. Това е резултатът в този момент - инфлация ”, сподели Каримански.

" По-високата инфлация като съответствие на Източния блок по отношение на останалата част на Европа е привнесена. Нашата даже е по-висока от страните от Източна Европа. Защото Народното събрание популистки усилиха всички обществени заплащания, пенсии, без да има стопански аргументи за това. Първите два месеца на 2023 година ние довеждане докрай с недостиг от 250 млн. лева На годишна база това е недостиг от 1 милиарда лева Завещанието на кабинета “Петков ” е недостиг през 2023 година ", счита той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР