Това, което правят тези учебни програми, е да обезродяват нашите

...
Това, което правят тези учебни програми, е да обезродяват нашите
Коментари Харесай

Проф. Семов: МОН нарушава закона, като не включва патриотичното образование в учебните програми

" Това, което вършат тези образователни стратегии, е да обезродяват нашите деца ", безапелационен е конституционният арбитър в писмо до просветния министър
Прочетете още
Държава, която не може да обезпечи детска градина и учебно заведение за децата си – е обезглавена страна. Това е страна, която е резултат на някакъв тип политическо Баташко кръвопролитие. Същото виждаме и във връзка с образованието. В тази сфера имаме няколко големи казуса, като най-очевидният е самият учебен развой. В него не е включено патриотичното обучение, което е изхвърчало също като Хвърковатата чета, която изобщо не се загатва в учебниците.  Това съобщи в „ Пресечна точка ” конституционният арбитър проф. Атанас Семов, който в отворено писмо до министъра на образованието професор Галин Цоков показва, че „ Българските учебници са подложени на Баташко кръвопролитие ”

По думите му в писмото до просветния министър той е показал, че МОН нарушава Закона за предучилищното и учебно обучение. „ В него е посочено, че една от главните цели на учебното обучение е да предизвиква проучването и одобряването на националната памет и българската национална еднаквост. Това е условие на междинното обучение, което не е изпълнено в образователните стратегии, по които учат нашите деца. Тези образователни стратегии опонират на закона ”, акцентира професор Семов.

Според него е време да се направи идната крачка, а точно да се изиска от Върховен административен съд да анулира решенията, с които тези образователни стратегии са утвърдени и са написани учебници по тях. " Това, което правят  образователните стратегии, е да обезродяват нашите деца ", безапелационен е той. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР