Това, което правим, е възможното в рамките на закона в

...
Това, което правим, е възможното в рамките на закона в
Коментари Харесай

Янев: Правим възможното в рамките на закона за Пловдивския панаир

Това, което вършим, е вероятното в границите на закона сега, сподели министър председателят в отговор на въпрос от Иво Мирчев от "Демократична България " допустимо ли е Министерството на стопанската система да си върне акциите и какво може да направи Министерският съвет, с цел да избави Пловдивския панаир.

Иво Мирчев уточни, че на следващия ден в Общинския съвет във Варна ще бъде гласувано решение, с което ще бъдат трансферирани 29 % от Пловдивския панаир на сдружение на господин Георги Гергов, като вследствие на това българската страна няма да упражнява никакъв надзор над панаира. На път сме на следващия ден да станем очевидци на скритата приватизация на Пловдивския панаир, разяснява той.



Фактите, които изнесохте, са такива, удостовери Янев. Той уточни, че българската страна е преотстъпила към 16 млн. еднолични безименни акции на община Варна и след това, през 2017 година Общинският съвет на Варна е взел решение за връщане на тези акции в интерес на страната, само че това не се е случило досега. Янев означи, че има второ писмо на министъра на стопанската система до кмета на община Варна и на Общинския съвет, в което се упорства да се извърши това решение от 2017 година

Какво ще бъде гласуването на следващия ден от Общински съвет-Варна не мога да предвиждам, само че можем да намесим и община Пловдив, която също е съакционер в Пловдивския панаир и, в случай че това се случи, на процедура наличните акции на община Пловдив ще паднат като % и ще се понижи нейната тежест, т.е опасенията за скрита приватизация ще бъдат оправдани, сподели. Министерството на стопанската система е изпратило своите визии и предизвестие и до двете общини, че това не трябва да се случи, тъй като влиза в несъгласие с избрани закони, добави той.

Оттук нататък пътищата за затвърждаване на позицията на страната в това сдружение са или по правосъден ред, или благодарение на Народното събрание - по преценка кои закони по какъв начин би трябвало да се трансформират, тъй че да не се дава опция локалната власт по подобен метод да обезсилва централната, т.е. изпълнителната власт и да се откри точният баланс в бъдеще време да не се позволяват подобен вид недостатъци, уточни Янев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР