Това, което прави Владимир Владимирович в Кремъл е алтернатива на

...
Това, което прави Владимир Владимирович в Кремъл е алтернатива на
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков: Владимир Владимирович прави алтернатива на ЕС

Това, което прави Владимир Владимирович в Кремъл е опция на Европейския съюз. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " интернационалният анализатор и арабист - проф. Владимир Чуков. 

По думите му съветският президент желае да разпадне европейския план: " И това си проличава от всички вероятни негови разновидности. За страдание, ние европейците от една страна и американците, просто не имаме вяра, че това, което сега тече в Украйна е война. Ако Русия непосредствено е минала на военни основи, имам поради стопанска система, политика, в случай че щете медии, всичко е в границите на войната, то ние тук, в Европа някак си не желаеме да го създадем. В България кои са ни целите - един Шенген и една Еврозона, това не се вписва в това да водим войни. Не се впива да имаме неустойчивост, да имаме увеличение на военните разноски и това важи за безусловно всички европейци. Да, като се съберат в Брюксел приказват срещу Путин, приказват срещу експанзията, напълно обикновено е. Опитът ми е посочил - ние европейците доста приказваме. Всякакви конгреси, конференции, съвещания, всичко това, което е доста добре рамкирано на хартия, ние го вършим.

Но сега, в който то би трябвало да бъде изпълнено, някак си всичко това остава малко-малко обратно. И по тази причина и се получават тези истории в Украйна. Украйна е част от Европа, това е предният фронт на Европа. От там, вероятно Европа би могла да бъде разбримчена ".

Владимир Чуков означи нещо, което е годно най-много за нашата част -  Източна Европа: " Поставям акцент, бъдещите проекти на Путин, след завладяването на Авдеевка, ще бъдат завладяването на Одеса. Спомняте си, преди няколко дни Приднестровието съобщи, че те са подготвени да разгласят самостоятелност. И всичко това доближава войната до нашата граница. От там би трябвало да кажем - да, Брюксел, да Европейският съюз, само че в това време, доста ясно би трябвало да си дадем сметка, че става въпрос и за Черно море, черноморска страна. Държава, която в действителност през този воден басейн граничи с една страна, която е подготвена да изнесе своята агресия до неузнаваеми размери ", разяснява проф. Чуков.

Професорът акцентира, че в България не имаме вяра, че Русия е способна да прекоси границите на изток и на юг: " Според мен доста хора в България споделят, “Абе казусът ни с Европейския съюз е решен, ние в никакъв случай няма да излезем. Проблемите с НАТО са решени ". Вижте, аз не съм на това мнение, просто не съм на това мнение. Спомняте ли си 10 дни преди да атакуван Украйна същият този Сергей Лавров какво сподели - “няма такова нещо ". Г-жа Митрофанова беше в една от централните медии и сподели: “Няма такова нещо, ние няма да ги нападнем ". Путин, мисля, че 25 дни преди този момент съобщи: “Нищо няма да стане ". Ние европейците не вярвахме, даже си припомням шефът на военното разузнаване на Франция трябваше да си подаде оставка. Защо? Защото неговата институция беше планувала, че Путин няма да нападне, защото е доста скъпо и има огромни кръвопролития. Ето, ние не вярвахме, че това ще се случи. Няма по какъв начин да стане. Да де, но стана. Философията на този режим е такава. Философията е за експанзия, за изнасяне всичко на открито. И ето тук е тактиката, която съгласно мен на нас европейците някак си не можем да възприемем, не можем да се приспособяваме по точната тактичност. Ние играем по разпоредбите ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР