Това, което прави Слави Трифонов е напълно разумно, независимо каква

...
Това, което прави Слави Трифонов е напълно разумно, независимо каква
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Нинова удържа на натиска

Това, което прави Слави Трифонов е изцяло рационално, без значение каква ще бъде формата на ръководство. Това сподели социологът Кънчо Стойчев в пред Българска национална телевизия за решението на водача на „ ИТН “ да се откаже от кандидатурата на Николай Василев за министър председател и да предложи промени в проектокабинета си.

Той уточни, че би трябвало да се огледа какво се случи на изборите, като към този момент има картина какво се е случило и след изборите. Повече от половината българи считат, че изборите са минали почтено, а 2/3 утвърждават машинното гласоподаване и желаят да се сформира кабинет на смяната.

Необходимо е да бъде формирано държавно управление на база разговор, а от дилемите и целите произтича състава на тези хора, които ще ги осъществят, изясни социологът. Според него ще има държавно управление, само че с по-ограничен мандат във времето. Ние би трябвало да си кажем, че в случай че някои ни показва черно-бяла картина или Том и Джери, значи ни лъже. Това черно-бяло гледане е контрапродуктивно и няма никой, който да е напълно в черно или в напълно бяло, означи метафорично Стойчев.

Той даде образец с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която няма по какъв начин да бъде оцветена напълно в черно, тъй като през последните 4 години била единствената съпротива в Народното събрание. " Тази жена удържа целия напън, не се огъна и остана съпротива от самото начало в Народното събрание. Защо през днешния ден да не се приказва с нея ", попита Стойчев.

" За да има работещ парламент, би трябвало да има държавно управление. Час по-скоро би трябвало да има държавно управление на смяната и да се показва всичко пред нас, настоя Кънчо Стойчев.

Движение за права и свободи сега би трябвало да мълчи, тъй като са на пето място и първо би трябвало да чуем партиите с по-предни позиции, посочи социологът. Но Движение за права и свободи също не трябвало да бъдат гледани напълно в черно. Социологът прикани партиите да гледат цветно, като няма потребност Борисов да бъде юридически черен, макар че хората не го харесват.

Стойчев е сдържан оптимист по всички въпроси в политиката, само че със скърцания, завойчета и неточности ще има държавно управление.

Правителство е належащо, няма никаква покруса да отидем на още едни избори, само че хората биха дали своят вот за същата конструкция, чака Стойчев. За това съгласно него би трябвало да се проявят здрави нерви, да се прости на грешките на първата политическа партия и да ги подтикваме да се движат в посока, за която българския народ даде мандат. В умозаключение Кънчо Стойчев приключи с думите, че най-добре е да хванем питомното с кабинета на Слави Трифонов, а не след това да гоним дивото в гората.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР