Това, което прави Бойко Борисов, е, че през местните избори

...
Това, което прави Бойко Борисов, е, че през местните избори
Коментари Харесай

Иво Христов: Борисов си връща партията за сметка на цветановите кадри

„ Това, което прави Бойко Борисов, е, че през локалните избори си връща назад партията за сметка на „ цветановите “ фрагменти. Това се случи в Банско, Благоевград “. Това съобщи пред БНР проф. Иво Христов, социолог и народен представител от Българска социалистическа партия. Според него, в случай че ръководещите са желали да запазят тези райони, нямаше мощ, която да ги спре.
„ Въпросните райони бяха дадени курбан авансово. Това бяха така наречен „ цветанови “ региони и се търсеше това, което в дипломацията се назовава " проблем бели " (повод за война), с цел да бъде разчистено локалното процветанско управление “, изясни той и акцентира:
„ ГЕРБ резервира най-важните ресурсни точки, а отдава на периферията едва развитите райони с всичките им проблеми “.
Според него Борисов е бил на косъм да изпусне партия ГЕРБ, само че това не се е случило:
„ Като еднолична властническа партия, каквато е ГЕРБ, рано или късно идва краят на този вид ръководство. ГЕРБ беше безусловно законосъобразен резултат на българския преход, на концентрацията на икономическите и политически шансове в едно привилегировано малцинство, така наречен олигархичен режим. Българската олигархия за последните 20 години направи всичко належащо за това така наречен демократични избори да се трансфорат във фарс и които единствено да възпроизвеждат статуквото. Такъв вид режими не се смъкват с избори “. 
Според проф. Христов обаче въпреки всичко Борисов има съображение за паники:
„ На десетата година от ръководството, явно е, че всяка власт се рони – това важи в цялостен смисъл и за ГЕРБ. Този развой на ерозия върви и той, съгласно мен, е необратим “.
Социологът акцентира, че не знаем резултатите от миналите избори, а единствено базови неща. Не знаем какъв брой е изборният корпус в тази страна, добави той и уточни:
„ Ако се има вяра на формалната статистика, той е 6,9 млн. Кой има вяра на това? Това значи, че заедно с кучетата всички са гласоподаватели. Ние нямаме толкоз хора в страната. Само от тези еквилибристики вие може да изкарате един запас от сред 100 и 500 хиляди души, които могат да ви „ завоюват “ всеки избор. С подобен вид софтуерни измами може единствено да отлагате края, само че не можете да го предотвратите “.
По думите на проф. Иво Христов Българска социалистическа партия е посочила прилични резултати на миналите избори. Той акцентира, че хората, съдействали за най-слабото показване на левицата на изборите през 2015 година, в този момент са най-гласовити:
„ Хубаво е да се мълчи, когато си част от казуса, а не си част от неговото решение “.
За резултатите в София и подкрепената от Българска социалистическа партия кандидатура на Мая Манолова проф. Христов разяснява:
„ Ясно е, че този опит е сполучлив ситуативно. Манолова беше съответно средство за съответната задача. От друга страна обаче социалистическата партия не може да залага на „ безполови “ претенденти. Като си в политическа борба, ти представляваш политически ползи на съответна политическа мощ. Тази мимикрия с самостоятелните претенденти би трябвало в един миг да спре “.
Социологът счита, че при този резултат на локалните избори не е реалистично да се слага въпроса за предварителни парламентарни избори. Той изрече мнение обаче, че ориста на българския властови режим ще бъде решена извън.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР