Това, което оспорваме пред Конституционния съд, е въвеждането на избор

...
Това, което оспорваме пред Конституционния съд, е въвеждането на избор
Коментари Харесай

Никола Минчев: Промените в ИК водят до неравнопоставено третиране на българските граждани

" Това, което оспорваме пред Конституционния съд, е въвеждането на избор пред част от българските жители по какъв начин да гласоподават, дали с хартиена бюлетина или с въведената бюлетина, отпечатана от машина. Този избор е единствено за част от жителите. За тези, които гласоподават в секции с под 300 гласоподаватели, те нямат право на избор. "

Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от " Продължаваме промяната " Никола Минчев.

Спроед него измененията в ИК водят до " неравнопоставено отнасяне на българските жители ". Затова " Продължаваме промяната " и " Демократична България " сезират Конституционния съд.

По думите на Минчев " главният претекст на вносителите и на болшинството, което поддържа измененията в Изборния кодекс, е да се даде опция за избор на българските жители, само че този избор не се отнася за всички ".

" Именно за хората в по-малките секции, които може би имат повече усложнения с гласуването и където следеният избор е по-сериозен, там няма право на избор. Хората, които гласоподават в преносими секции, хора със болести, хора в неравностойно състояние, те също нямат право на избор. Това неравнопоставено отнасяне е нашата съществена тематика, която отнасяме до Конституционния съд ", добави Минчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР