Това, което очаквам, е да има краен резултат, в който

...
Това, което очаквам, е да има краен резултат, в който
Коментари Харесай

Николай Денков: Докато Украйна се намира в състояние на война със съседна държава, няма как да бъде приета в НАТО

Това, което чакам, е да има краен резултат, в който категорично се споделя, че Украйна ще бъде поканена тогава, когато събитията разрешават. Като наличие това подхожда на декларацията както на Народното събрание, по този начин и на Министерския съвет, които бяха признати напълно неотдавна. Ще има ясна вероятност, че Украйна ще стане член на НАТО, само че за това би трябвало да има съответните условия. Докато Украйна се намира в положение на война със прилежаща страна, няма по какъв начин да бъде призната, само че ще са ясни изискванията, при които тя ще бъде призната вероятно. Това сподели на срещата на НАТО във Вилнюс министър председателят Николай Денков.

„ България е в синхрон с това, което се чака във Вилнюс като краен резултат. За първи път след Студената война има образуване на такива районни проекти, които да приготвят страните при вероятно нахлуване от Изток. И в това отношение се намираме в нова обстановка. Това, което е значимо за нас, е да надградим потенциала, който имаме през днешния ден, и този потенциал да бъде вграден, интегриран изцяло с потенциалите на прилежащите страни - Румъния, Турция, както и с другите натовски страни ", добави Николай Денков.

" Втора бойна група не се чака, само че това което се чака да надградим в този момент съществуващата група, по този начин наречената бойна група. Тя е на равнище батальон сега. Но би трябвало да бъде наградена с бойни благоприятни условия и персонален състав, тъй че да отиде на равнище бригада ", добави Денков.

" България сигурно още за идната година е заложила да има разноски, които да подхождат на 2%, а по-следващата да бъдат още по-високи по отношение на придобиването на бойните самолети ", сподели още Николай Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР