Това, което очаквах, това се случи, но Европейският съюз винаги

...
Това, което очаквах, това се случи, но Европейският съюз винаги
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: ЕС винаги е бил диалогичен

" Това, което чаках, това се случи, само че Европейският съюз постоянно е бил диалогичен. Важно е да има Брекзит с правила, по тази причина се направи и този компромис - 22 май е крайната дата, тъй като по-късно към този момент Англия би трябвало да отиде на избори ".

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти преди работната сесия на Европейския съвет в Брюксел, на която бе решено 22 май да е крайната дата за излизане на Англия от Европейски Съюз.

По думите му, европейските водачи са създали този компромис, с цел да се даде късмет на английския парламент да вземе решение.

Докато във Велико Търново вторият в ГЕРБ - Цветан Цветанов, изясни, че флагман на офанзивата за новия му апартамент бил президентът Румен Радев, в Брюксел министър председателят Бойко Борисов увери, че постоянно е търсил институционална диалогичност с президента.

" Аз персонално съм ходил при президента и съм му докладвал и за терористичните актове, и за това което вършим в стопанската система, за вложителите - да е осведомен. Лично аз - два пъти, не го шумим, тъй като е война. Но в това време, тъй като е институционално, за което му благодаря, по-късно пратих специфичните служби с детайлите да го срещна ", разяснява още министър председателят Борисов.

Запитан за връзките на страната ни с Китай, министър председателят съобщи, че Европа желае взаимност във връзка с Китай. Той напомни, че България бе хазаин на форума " 16+1 ".

" Китай е вторият търговски сътрудник след Съединени американски щати на Европа. Стокообменът сред България и Китай минава към този момент 4,5 милиарда лв. и хубавото е, че и вноса и износа нарастват ", съобщи Борисов по отношение на идната среща на върха ЕС-Китай на 9 април.

По думите му, пет хиляди души се образоват на български и на китайски. " Премиерът им беше 4 дни в България, дадохме добър подтик в тези връзки. Важно е връзките САЩ-Китай да са развити, с цел да се развият тези огромни обороти. Въпросът е Световната комерсиална организация (СТО) и въпросът със съда и тогава можем да бъдем спокойни ", сподели Борисов.

Борисов е разискал плановете за транспорт на газ с висшия представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини и премиера на Гърция Алексис Ципрас, сподели той самият.

" Златен късмет ни се дава, построявайки интерконектора с Гърция ", акцентира Борисов. Той изброи и опциите за доставка на газ от Египет, Държавата Израел и Кипър. " Ако ние имаме подготвен интерконектор, на юг-север се основава още една опция за газопренос ", е споделил министър-председателят пред кипърския си сътрудник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР