Това, което ние трябва да направим към настоящия момент е

...
Това, което ние трябва да направим към настоящия момент е
Коментари Харесай

Ангел Найденов: С батальона се прави опит осуети разполагането на натовски войски у нас

Това, което ние би трябвало да създадем към сегашния миг е да осъществяваме плануваните дейности по взаимните ни проекти с нашите съдружници и в случай че това допуска разполагането на многонационални сили, въоръжение и спомагателна техника, това следва да направи. Т ова съобщи пред News.bg някогашният министър на защитата Ангел Найденов за българската батальонна група, нейните цели и предопределение.

Той изясни, че батальонната бойна група по този начин, както била оповестена, поражда доста въпроси. Първо България до този миг има сертифицирани 6 батальонни бойни групи и това е една идея, която се развива в България от години. Това, което евентуално имат поради министрите на защитата (сегашният Драгомир Заков и предходният Стефан Янев - б.р.), е българска батальонна бойна група да бъде допълвана с многонационален съставен елемент, разясни Найденов.

Според него това е някакъв опит да се осуети разполагането на многонационални сили на наша територия, съгласно проектите за деяние в обстановката, в която се намираме в този момент - война наоколо до границите на НАТО и нуждата от разполагане на спомагателни сили и средства, съгласно проектите за въздържане и защита.

Ангел Найденов уточни, че откакто се приказва за дефицити, те са задоволително добре оценени в българската батальонна бойна група. По концепцията за създаване на батальонните бойни групи, те се построяват на основата на механизиран батальон, като числеността се усилва до 1000 - 1200 военнослужещи.

Това са независими механически единици, които имат лични Противовъздушна отбрана системи, имат лична логистика и имат групи за разузнаване. Вероятно в тези области са разпознати от военното командване дефицити, сподели Найденов.
 Атанасов: Службите са знаели за спора, само че не са предизвестили
Атанасов: Службите са знаели за спора, само че не са предизвестили

Президентът и Българска социалистическа партия желаят да се харесат на русофилския електорат

Той не мисли, че може да се приказва за неутралитет от страна на България изключително тогава, когато имаме общи дейности в границите на груповата ни защита. Батальонната бойна група няма по какъв начин да бъде основана само и единствено от българи най-малко от типа, в който се преглежда от политическото управление и управлението на МО, означи Ангел Найденов.

Той подсети, че когато бил импортиран планът за закупуването на бронирани машини за сухопътните войски през 2018, това била идея за нужните ни 150 бронирани машини за оборудването на 3 батальонни бойни групи.

Найденов съобщи, че в случай че би трябвало да съдим по изказванията на специфичните ни служби, няма директна военна опасност за България. Бихме били обаче наивници, в случай че си мислим, че няма опасности за страната ни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР