Това, което ни спасява от още по-голяма инфлация, е, че

...
Това, което ни спасява от още по-голяма инфлация, е, че
Коментари Харесай

Костадинов: Българският лев е спасителната лодка на икономиката и обществото

Това, което ни избавя от още по-голяма инфлация, е, че имаме своя лична валута, тъй като към момента имаме финансова самостоятелност и това ни оказва помощ. Това сподели водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов в предаването „ 120 минути “ по бТВ.

По думите му българският лев е избавителната лодка на обществото и на остатъците от българската стопанска система. „ Нашият лев е една от най-стабилните валути сега не поради това, че е вързан с еврото, а поради това, че неговият буфер има голям портфейл, който подсигурява близо 50% от свободното парично обращение в страната. Ние имаме 50 милиарда лв. в буфера. Няма друга страна, която да си разреши лукса да държи 50% от парите си в обращение в буфер, с цел да може да поддържа своята валута, в случай че има някакви офанзиви против нея “, съобщи Костадинов.

Влизането в еврозоната е необратимо, уточни той – няма написан механизъм за това. „ Европейски Съюз като цяло се оказва не толкоз политически, колкото финансов план “, съобщи Костадинов и добави, че изгодите от участието ни в Европейски Съюз са доста по-малко, в сравнение с вредите и загубите.

Той разяснява и отчета на Министерството на финансите за положението на фиска. „ Обикновено, когато един отчет е за вътрешно прилагане той е извънредно пряк и прям, тъй като когато няма потребност от агитация, обвързвана с числа и обстоятелства, те демонстрират същинската действителност “, съобщи той.

Според него страната няма може да банкрутира. „ Имаме бюджет, който е над 70 милиарда и постоянно има вероятни избавителни буфери и решения, с които можем да преодолеем казуса, който сега имаме. Големият въпрос е, че спадналите цени на газа и петрола сега не е някаква огромна спирачка за инфлацията, тъй като след месец и половина два те могат да скочат “, добави водачът на „ Възраждане “.

Резултатът от налагането на наказания над Руската федерация поради войната е занимателен напредък, очертаваща се криза и банкрути на банки в Съединени американски щати и Европа. „ За нас, като дребна и доста подвластна вътре в Европейски Съюз и като цяло на външните пазари стопанска система, ще ни бъде доста по-трудно и тъкмо заради тази причина сега при нас инфлацията е доста по-висока, в сравнение с в Европейски Съюз, не поради друго, а поради безумните ходове на остарялото държавно управление “, разяснява Костадинов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР