Това, което ни отне 20-годишният преход, е истината. В началото

...
Това, което ни отне 20-годишният преход, е истината. В началото
Коментари Харесай

Цветанов: Това, което ни отне 20-годишният преход, е истината

Това, което ни лиши 20-годишният преход, е истината. В началото на демокрацията всички желаеха досиетата да бъдат предадени на основаната комисия по това време. Имаше обещания, само че нямаше политическа воля.

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който откри научната конференция „ Проекции на комунистическия  тоталитаризъм в България в интервала 1944-1989 година “, написа novini.bg.

По думите му до 2010 година огромна част от тези досиета бяха почистени. “Успяхме да създадем нужната съгласуваност, с цел да можем да предадем над един милион единици, свързани с досиета на държаваната сигурност. Това трябваше да бъде направено при започване на демокрацията ”, съобщи Цветанов.

Едно цяло потомство, което през днешния ден пораства, не знае какво се е случило в оня интервал. Силата на демокрацията е, че всеки може да дефинира своя път, само че казусът, когато тази страница не е прочетена, е че не можеш да формираш вярното си мнение, заяви Цветан Цветанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР