Това, което ни липсва в днешно време и то ни

...
Това, което ни липсва в днешно време и то ни
Коментари Харесай

Богослов: В днешно време ни липсва коренът, оттам идва непознаването на Православието и вярата ни

Това, което ни липсва в днешно време и то ни липсва от много време е коренът. Ние сме длъжници, както на поколенията зад нас, по този начин и на тези пред нас. Коренът ни отдалечава един от различен и някой би трябвало да се жертва, с цел да го върне. Оттам следва и неналичието на знание, тъй като в случай че ние познаваме Православието и християнската ни религия, в действителност ние няма да търсим на открито и да се трансформираме в духовни туристи. Това сподели в предването " Денят на Фокус " по Радио " Фокус " богословът Ваня Къндова.

По думите ѝ проповедите в днешно време са доста покрай хората и са на чист български език.

" Това е най-светлият и важен християнски празник, тъй като Възкресението ни дава обещаното избавление. Когато се кръстим, трите пръста са знак на Светата Троица, а двата пръста, които са прибрани до дланта - това са човешката природа и божествената природа на Исус Христос ", сподели още богословът.

Тя уточни, че с помощта на това ние сме избавени, тъй като той е единственият човек, роден без грях и бива обречен, с цел да ни избави и да откупи нашите грехове.

" Вярата, вярата и любовта съществуват, само че ние сме дейната страна. От нас зависи дали ще протегнем ръката и дали ще тръгнем по този път, тъй като той не е елементарен. Той изисква доста вътрешна духовна работа ", добави Къндова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР