Това, което ни казва финансовото министерство, е, че имаме нужда

...
Това, което ни казва финансовото министерство, е, че имаме нужда
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Това, което ни казва финансовото министерство, е, че имаме нужда от политическа стабилност

Това, което ни споделя финансовото министерство, е, че имаме потребност от политическа непоклатимост. Това разяснява пред Нова нюз някогашният министър на стопанската система Лъчезар Борисов.

Няма опасност за смяна на курса лев към евро. Бордът е извънредно постоянен в България. Рисковете, които се разясняват, са в средносрочен и в дълготраен проект. Не се приказва за закрепения курс лев-евро, уточни той.

Според него, с цел да се стигне до изтегляне на заем от Международния валутен фонд, би трябвало да има непоклатимост.

„ Докладът на МФ ни споделя, че имаме тежко завещание. За да не стигнем до изтегляне на заем от МВФ, би трябвало да има политическа и фискална консолидация. Имаме потребност от непоклатимост сега. За да не се постанова заем от МВФ, не би трябвало да имаме дълг от 50-60 милиарда нова емисия от дълг, тъй като тогава вложителите няма да ни имат вяра и да ни дават заеми, изясни някогашният министър на стопанската система ”, сподели Борисов.

Той е последовател на единните ставки за Данък добавена стойност, само че когато няма стресови обстановки. ” Трябва да върнем вложенията в Брутния вътрешен артикул. Инвеститорите като се върнат в страната ни да предизвикат напредък, който да носи доходи ”, сподели Лъчезар Борисов. Заради аналогията с 1996-97 година сподели, че не вижда какво още има за приватизация при регионалните шефове, в армията, някогашните летища.

„ Таванът на надценката е неработеща, антипазарна мярка ”, съобщи Лъчезар Борисов и разясни, че сходна мярка е имало във Венецуела. Това ще докара до недостиг, предвижда той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР