Това, което непрекъснато апелирам, а политиците все забравят е, че

...
Това, което непрекъснато апелирам, а политиците все забравят е, че
Коментари Харесай

Румен Радев пак заговори за нальота

Това, което непрестанно моля, а политиците все не помнят е, че най-важният детайл в националната сигурност са хората. Така президентът Румен Радев размаха пръст на политиците за предизборното им говорене и свадите в Народното събрание, за сметка на развиването на армията и въоръжените сили.

Той изясни, че модернизацията на армията не е еднократен акт, а непрестанен развой. Крайно време е да осъзнаем, че националната сигурност е фундаментът за просперитета на всяка една страна. Национална сигурност не се гради за година или две, нито би трябвало да се сещаме за нея, когато към нас има повишение на напрежението или избухне следващият спор. Националната сигурност значи непрестанен ангажимент и изпитание освен на Министерство на защитата, само че и на всички политици, на цялото ни общество, посочи Радев. Той се надява да се прояви разсъдък и дипломатичност да има единна тактика и визия за развиването на въоръжените сили и българската войска.

Запитан какви решения ще се търсят за бойната ни авиация, Радев разяснява, че Министерство на защитата прави всичко допустимо да подсигурява летателната валидност на изтребителите МиГ-29 и през актуалната година. Това е доста тежка задача и е обвързвана с редица взаимни отстъпки, а летците ни летят все по-малко, посочи президентът. Той даде образец, че компромисите са за сметка на нальота, който понижава непрестанно и е под санитарния най-малко.

Радев настоя да се търсят дълготрайните решения за Военновъздушни сили. Ясно е, че се взе решение за ескадрилата на Ф-16, само че до момента в който окомплектоваме цяла боеспособна ескадрила, способна да носи бойно дежурство ще минат доста години - до 2030 година би трябвало да намерим вид. Вариантите, по които работят в Министерството на защитата са изтребители втора употреба на лизинг от съюзническа страна. Най-важното е да се запазят хората, тъй че като дойдат новите самолети все в миналото да има кой да ги обслужва, кой да ги поддържа и най-много кой да лети на тях, сподели още президентът.

Радев честити Йордановден на всички именници и поздрави всички военнослужещи по случай днешния им празник.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР