Това, което не ми достигна за медал на Олимпиадата, беше

...
Това, което не ми достигна за медал на Олимпиадата, беше
Коментари Харесай

Калейн: Конкурентите ни следят изкъсо, затова ще пазим в тайна новите си композиции до последно

Това, което не ми доближи за орден на Олимпиадата, беше стабилността в играта през първия квалификационен ден, признава надарената гимнастичка
Най-добрата ни самостоятелна състезателка по художествена гимнастика сега Боряна Калейн изпраща една сполучлива година. През целия сезон родната прелест беше измежду елита на международната гимнастика и за малко се размина с медалите на Световното състезание в Токио предишния месец, където остана на четвърто място. Тя беше и една от фаворитките за призово класиране и на Олимпиадата, където реализира едно почтено класиране за България в самостоятелната конкуренция, като приключи на влиятелното пето място. Разбира се, както експертите, по този начин и нейните фенове, всички са единомислещи, че това надалеч не са нейните благоприятни условия и има доста по-голям капацитет.

За Tribune.bg тя описа по какъв начин се усеща след Олимпийските игри и какви цели си е сложила през новия сезон. Боряна е доста стимулирана в преследването на нови върхове и медали за страната ни и към този момент готви интензивно новите си композиции, с които ще се показва през идната година.



„ Подготовката ми стартира напълно неотдавна, защото около анулацията на Олимпиадата за тази година се събраха три доста значими надпревари. Световното състезание беше доста късно, последната седмица на октомври. Аз започнах по-сериозна работа за идващия цикъл от средата на ноември месец. Тези дни направихме и последното комбиниране. Все още е доста рано да се приказва тъкмо какви са композициите и считам, че най-добре ще създадем, в случай че до последно ги пазим в загадка. Предвид това, че нашите съпернички ни наблюдават много изкъсо, бихме желали да бъде изненада за всички “, показа Боряна Калейн.

По отношение на представянето си на Олимпийските игри в Токио тази година, тя призна следното:

„ Това, което не ми доближи съответно на Олимпиадата беше стабилността в играта през първия квалификационен ден. Знаете, че нашият спорт е много индивидуален и е доста значимо какво усещане оставяш у хората, които те правят оценка. Аз бях леко неуверена, което може би ненапълно повлия и на оценките ми през втория ден “.

„ Следващата година ще имам две съществени доста значими участия. Това ще бъдат Световното състезание в София в края на септември, а преди този момент юни месец ще имаме и европейско състезание в Тел Авив, Израел. Това са двата момента, когато би трябвало да съм в най-хубавата си форма “, разкри Боряна.

По отношение на това по какъв метод съумява да поддържа мощна душeвността си, с цел да излезе и да покаже всичко, на което е способна и за което е работила толкоз доста месеци, тя отговори по този начин:

„ Истината е, че е доста мъчно. Няма да неистина никого, че е елементарно. Страшно мъчно е, тъй като знаеш, че нямаш право на втори опит. Имаш тъкмо 1 минута и 30 секунди, не е както при другите спортове, да кажем да имаш 90 минути, както е във футбола или в някой различен спорт, когато грешката може да бъде поправена. При нас грешката е съдбовна “.



Ето за какво грацията ни сега се е концентрирала върху изпипването на новите си композиции.

„ Очакванията, както постоянно, на феновете на гимнастиката и на експертите са медали. Това няма по какъв начин да бъде по-различно. Но задачата, която на този стадий аз съм си сложила поради ранния стадий от подготовката, на който се намираме, е да съумея да си изработя по най-хубавия метод съчетанията “, сподели още най-хубавата ни гимнастичка в самостоятелното.

Нашият екип от Tribune.bg единствено може да й пожелае здраве, мощ и доста ентусиазъм по пътя й към триумфа през новата година!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР