Това, което не достига на всички, които гласуваха в дискусията

...
Това, което не достига на всички, които гласуваха в дискусията
Коментари Харесай

Андрея Стойковски: Македония има нужда от рационално мислене

Това, което не доближава на всички, които гласоподаваха в полемиката за името на Македония до момента, беше рационалността. Мнозина от пратениците и политиците участваха в дебата въз основата на страсти.

Това разяснява Андрея Стойковски, член на екипа за договаряния на Македония с Европейски Съюз преди началото на полемиката: " Българската и европейска позиция: Референдумът в Македония ".

Стойковкси изясни, че страстите са хубаво нещо, само че когато приказваме за бъдеще на страната и за развиване - би трябвало да приказваме на база на рационалността.

 Македония да поеме подадена й ръка, прикани Плевнелиев
Македония да поеме подадена й ръка, прикани Плевнелиев

България да даде европейски изход на всички Балкански страни

" Ако говорехме на база на рационалността , в случай че се дистанцирахме от страстите, евентуално щяхме да забележим изгодата от сключването на контракта с Гърция ", уточни той, добавяйки, че депутатите в Македония би трябвало да намерят метод да разрешат казуса за бъдещите генерации, които ще дойдат след нас.

На въпрос по какъв начин би тълкувал резултатите от референдума за името на Македония и защо ни приказват те, Стойковски означи, че в случай че би трябвало да се счита математически, не може трендът на съвещателен и на наложителен референдум да бъде същият. Той посочи, че в случай че гледаме интензивността и резултата, отговорът е повече от явен.

Запитан какви са сигналите към Европейски Съюз след резултата от референдума, Стойковски разясни, че ще стартират техническите подготовки за водене на договаряния . Първият скрининг беше предишния месец, няколко дни преди референдума.

 Време е да пратим в историята
Време е да пратим в историята " някогашната югославска република ", прикани Заев

Заев навива депутатите от правната комисия в страната да гласоподават измененията

Този развой да продължи нататък, прикани той и уточни, че това, което се случва сега, е будно следене на политическата развръзка.

" Имахме шанса да забележим няколко политически известия, изпратени до опозицията. Имаше такива известия и до Народното събрание, те основно бяха подкрепящи, в това число и последното писмо от канцлера Ангела Меркел. Това са дейностите, които ни демонстрират, че процесът би трябвало да продължи ", заключи Стойковски.

 Макрон прикани македонците да гласоподават умно на референдума за съглашението с Гърция
Макрон прикани македонците да гласоподават умно на референдума за съглашението с Гърция

Макрон изцяло и мощно поддържа съглашението за новото име на Македония
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР