Това, което настояваме, е преговорите да продължат до последния възможен

...
Това, което настояваме, е преговорите да продължат до последния възможен
Коментари Харесай

Денков изяснява искането за мигрантите с к анцлера на Австрия

" Това, което настояваме, е договарянията да продължат до последния вероятен миг. Има какво още да се договаря, тъй че срещите не престават. Днес е е имало среща на някои от външните министри. Утре или вдругиден аз ще се видя с канцлера на Австрия ", разяснява през днешния ден министър председателят Николай Денков.

На въпроса по какъв начин разчита знака на австрийското държавно управление, че може да пусне България в Шенген, само че единствено за въздушните граници, министър-председателят сподели: " Стъпка в вярна посоката е, тъй като до момента Австрия заемаше доста изрично мнение. Това, че има смяна в тази позиция към този момент дава опция за договаряния ". 

" Все още не знам какво тъкмо има поради австрийският вътрешен министър (искането за още по-усилена защита на границата, България да одобри мигранти и др.) - в случай че става дума за това да се съблюдават общоевропейските правила, при които част от хората, които са хванати в Австрия, само че са регистрирани в България, би трябвало да се върнат тук, това и в този момент работи по този метод. Няма разлика. Разбира се, част от хората би трябвало да се върнат в техните страни на генезис. Така че би трябвало да изясним какво тъкмо има поради. Но специфични условия за България няма да приемем. Ако става дума за съблюдаване на общоевропейските правила, нямаме проблем ", сподели още Денков. 

А на въпрос дали таксите за транспорт на съветски газ ще повлияят на участието ни в " Шенген ", Денков сподели: Не мога да кажа. Това, което виждаме през последните седмици в диалозите с Европейска комисия е, че се търсят общоевропейски решения. Европейска комисия излезе със известие, че всяка страна може да спре съветския газ, без да бъде осъдена за това. Търсим обща рамка, в която да влезе това решение за таксите. Очакваме полемиката на европейско равнище да завърши с решение, което да използван. Ако можехме ние да кажем какво да е то, към този момент да сме го споделили.

А на въпрос има ли политици в България, които съгласно него ни саботират за Шенген, Денков сподели: Не, това би било прекомерно съществено национално изменничество.

Дискусиите по бюджета са естествени, разногласия, ползи, разтърсвания, само че е значимо да имаме уравновесен бюджет и аз имам вяра, че това ще стане, сподели той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР